Viimeisen parin viikon aikana on tosiaan tullut etsittyä sitä täydellistä uutta sänkyä meille. Ja makoiltua useammassakin sänkyliikkeessä, tunnusteltua ja pohdiskeltua. Lähtiessämme tähän projektiin kuvittelin, että tämä olisi helppo homma, mutta aika nopeasti ymmärsinkin, että meillä on mieheni kanssa sen verran erilaiset toiveet uuden sängyn suhteen ja mieltymykset mm. sängyn kovuuden osalta, että projekti vaatisi aikaa ja myös euroja. Oli ehdottomasti lähdettävä hakemaan sänkyä, jonka saisi kustomoitua molempien toiveiden mukaan.

Minä haaveilin pehmeästä, kimmoisasta “hotellisängystä”, kun taas mieheni halusi suhteellisen kovan ja jämäkän sängyn. Edellisestä sängynostokerrasta oli kulunut yli vuosikymmen, joten meillä kummallakaan ei oikein ollut hajua tarjolla olevista vaihtoehdoista. Onneksi teillä oli ja sainkin Instagramin puolella koottua listan suosituimmista sänkybrändeistä ja -malleista. Päätimme käydä kaikki listalla olevat läpi (jos mahdollista) ja tehdä päätöksen vasta sen jälkeen. Kotkasta ei ihan jokaista löytynyt, joten teimme loppiaisena vielä yhden sängynostoreissun Kouvolaan. Ja tiedättekö mitä, se kannatti!

Kotka-Hamina akselilla saimme testattua Jensenin Majestic-malliston sängyt, Svanen sängyt sekä Askon omat mallit. Testasimme myös monien kehuman Tempurin sekä pari muuta vastaavaa älyvaahtosänkyä, mutta ihan rehellisesti ne eivät olleet yhtään meitä varten. Uskon, että näille löytyy oma kannattajakuntansa, mutta näiden parin kokeilukerran perusteella voin sanoa, ettemme me mieheni kanssa kuulu siihen. Onneksi olimme tästä samoilla linjoilla, sillä olisi ollut melkoinen pähkinä purtavaksi, jos toinen olisi halunnut esim. Tempurin ja toinen vastustanut sitä kiivaasti 😀

Mutta palataampa vielä niihin kokeilemiimme sänkyihin. Kouvolaan ajoimme testaamaan Hästensin sängyt, jotka niin ikään olivat korkealla suosittelulistalla. Mieheni piti niistä kovasti, mutta itselleni ne eivät tuntuneet yhtään omilta. Tähän mennessä ainoastaan tuo Svane, jonka patjat perustuvat älygeeliin, oli miellyttänyt meitä molempia. Epäröimme kuitenkin sen hankkimista ja pohdimme, miten geeli muuttuisi mahdollisesti vuosien varrella. Svanesta olin kuullut teiltä paljon hyvää, mutta myös negatiivisia kokemuksia mahtui joukkoon, joten ihan suoralta käsin emme olleet valmiita Svanea hankkimaan.

Kouvolassa kävimme myös kokeilemassa kolmanneksi eniten ääniä saaneen Iskun Carpe Diem-malliston, kuitenkaan siihen tykästymättä. Lopulta parhaat vaihtoehdot löytyivät Vepsäläisen myymälästä, Jensenin toisesta mallistosta nimeltä Supreme. Tästä mieheni ihastui ekstrajämäkkään patjaan ja minä pehmoiseen mediumiin. Petareistakin löytyi nopeasti se suosikki. Jenseniltä olimme tosiaan aiemmin kokeilleet jo Majestic-mallin sänkyjä, mutta niistä mieheni ei niin pitänyt. Ne tosin olivat kaikki ns. jenkkisänkyjä ja se saattoi vaikuttaa asiaan. Nyt kokeilimme sekä jenkkimallista sänkyä että runkopatjoja, jotka on verhoilun avulla “nivottu” yhteen. Näistä jälkimmäinen vaihtoehto sopi molemmille, joten sellaiseen ratkaisuun nyt todennäköisesti päädymme. Verhoilun väristäkin päästiin sopuun ja jalkavaihtoehdot on tsekattu valmiiksi.

Vielä pitäisi päättää mahdollinen sängynpääty. Sen voi tokia hankkia jälkikäteenkin, mutta helpointa se olisi toki ostaa nyt samalla, jos mieluinen löytyy. Itse pidän sängystä myös ilman päätyä, mutta toki se tuo tietynlaista ryhtiä ja viimeistellympää ilmettä. Tällä hetkellä tuollainen sivuille levittyvä melko matala sängynpääty miellyttää eniten silmääni, vaikka kuvittelin aluksi, että pääty olisi ehdottomasti ennemmin korkea kuin leveä. Lopputuloksesta haluamme molemmat aika minimalistisen ja siistin, jota ei välttämättä tarvitse verhota helmalakanoihin, vaikka niistä henkilökohtaisesti pidänkin.

Myös yöpöytiä olen jo ehtinyt miettimään ja todennut, että ei ainakaan mitään kiinteitä pöytiä ole meille näillä näkymin tulossa. Minusta yöpöytiä voi myös olla kahden sijaan vain yksi toisella puolella, eli lopputuloksen ei tarvitse välttämättä olla niin symmetrinen. Vaaleaa kangasta vasten erilaiset puu- ja kivipöydät näyttävät erityisen hyvältä. Ennen pöydän/pöytien hankkimista täytyy kuitenkin tilata se itse sänky ja odotella, että sen saapumista kotiin. Tärkeintä on, että löydettiin hyvä ja molempia miellyttävä sänky, joka toivottavasti parantaa uniemme laatuja selvästi!

Kiitos vielä teille kaikille sänkyvinkeistä! Jos minä voin nyt puolestani auttaa jotakuta uuden sängyn hankinnassa, niin kysykää ihmeessä 🙂

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Lempeä vuoden aloitus
Uutta sänkyä etsimässä