Vaate – vaikea lahja?

Kuinka moni täällä ostaa tai saa vaatteita lahjaksi? Olen huomannut, että monet pitävät vaatteiden ostamista esimerkiksi joululahjaksi hyvinkin haasteellisena tehtävänä. Itse koen taas, että vaatteet ovat lahjana suhteellisen vaivattomia ja onnistuvat useimmiten hyvin. Tavoitteenani on aina ilahduttaa lahjansaajaa asioilla, joille oikeasti tulee käyttöä ja siitäkin syystä pidän vaatelahjoja oivallisina. Veikkaan, että minulle vaatelahjojen ostaminen on helppoa sen takia, että kuuntelen tarkkaavaisesti, kun läheiseni puhuvat asioista, joita he tarvitsisivat. Saatan jopa kirjata ylös kuka kaipaisi sukkia ja kuka taas uutta vyötä.

Aina lahjojen idea ei kuitenkaan tule suoranaisesti lahjansaajalta, vaan saatan luottaa omaan makuuni ja ottaa riskin. Koon valitseminen tuottaa varmasti monille eniten ongelmia, mutta siinäkin koen olevani suhteellisen hyvä. Muistan vain pari kertaa, jolloin koko ei ole sopinut lahjansaajalle. Onneksi esimerkiksi joululahjaksi ostetuilla vaatteilla on useimmiten palautus- ja vaihto-oikeus pitkälle tammikuuhun. Itse säilytän lahjojen kuitteja yhdessä kirjekuoressa ainakin siihen asti, kun olen ne antanut. Useimmiten pidempäänkin, jos kyseessä on jokin arvokkaampi lahja.

SI MODA JOULULAHJA 2013

Minä sain tänä jouluna monta erittäin hyödyllistä ja ihanaa lahjaa. Monet niistä olivat kotijuttuja, joita olin erityisesti toivonut. Toiveista huolimatta olin iloisesti yllättynyt avatessani paketteja. Minulle ostetaan harvoin vaatteita, koska olen niiden suhteen hyvin valikoiva ja tarkka. Tänä jouluna sain poikkeuksellisesti useammankin vaatekappaleen ja täytyy sanoa, että ne olivat kaikki erityisen onnistuneita lahjoja. Esimerkiksi kotiasuksi sopivaa velour-settiä olen käyttänyt harvase päivä. Näissä kuvissa näkyvät kaksi lahjaksi saamaani vaatetta. Valkoinen kauluspaita on malliltaan suora ja maskuliininen. Olen pitkään haaveillut kevyiden silkkipaitisten rinnalle jämäkämpää yksilöä ja tässä se nyt on. Kiitos sisko!

SI MODA JOULULAHJA 2013

Siskolta saadun paidan lisäksi myös äitini yllätti tänä vuonna vaatelahjalla. Nämä “pyjama-henkiset” housut hän oli bongannut Barcelonan reissullaan ja arvellut niiden olevan juuri minun tyyliset. Aivan oikeassa äiti (tässäkin) asiassa oli. Housut istuvat kuin nakutettu ja ovat ihanan kevyttä materiaalia. Tumman kuosin ansiosta ne menevät näin talvellakin, mutta pääsevät varmasti vielä paremmin oikeuksiinsa kesäasussa sandaalien ja ohut olkaimisen topin kanssa!

XOXO
signature

What do you think?

9 Comments
 • Marjukka
  January 16, 2014

  Moikka! Tämä ei oikeastaan liity suoraan tähän postaukseen mutta olen blogisi lisäksi instagramisi seuraaja ja haluisin kysyä että otatko tyttäresi mukaan kun menet ostoksille, laittamaan ripsiä ym? Minulla on 6 viikkoinen tytär ja olen huono lähtemään mihinkään.. Hän juo kyllä tuttipulloa mutta jotenkin olo ilman häntä on hankala. Ehkä opin vielä lähtemään keskustaan ilman häntäkin, pakkohan se on! 😉

  • casey
   January 16, 2014

   Heippa, otan tytön mukaan jos mies ei ole häntä hoitamassa, mutta yleensä hän on aina. Etukäteen olemme sopineet milloin minulla on jokin meno (esim juuri ripsihuolto). Mutta harvassa ovat vielä ne kerrat, kun olen poistunut kotoa joko yksin tai tytön kanssa ja ne harvatkin kerrat ovat olleet max parin tunnin mittaisia. Täytyy myöntää, että ensimmäinen kerta ilman tyttöä keskustassa oli aika rankka. Jo menomatkalla metrossa pidättelin itkua, mutta kyllä se siitä helpottui, vaikka tuntuikin koko ajan, että jotain oleellista puuttuu. Ihmekös tuo kun olet 9kk kantanut häntä joka puolelle mukana 🙂 älä ota stressiä asiasta, lähde rohkeasti käymään kun siltä tuntuu ja tee ensin vaikka ihan lyhyt reissu. Tekee hyvää varmasti sinulle sekä lapselle!

   • Marjukka
    January 17, 2014

    Näinhän se varmasti on, kiitos rohkaisustasi! 🙂

 • essi
  January 16, 2014

  Hei, sulla oli joskus aaaaaikoja sitten instassa sellanen maustepurkkihyllykuva. mistä ne purkit ja tarrat on peräisin:) ?

  • casey
   January 17, 2014

   Purkit on Ikeasta ja tekstit tehty clas ohlsonilta ostetulla Dymolla 🙂

 • Ellen
  January 17, 2014

  Itse kyllä ostan miehille mielummin vaatteita lahjaksi,helpommin tulee sopivia kuin naisille.Naispuolisille teen kivat palmikkosukat esim. just joulua.Ja ne lastan vaatteet,eihän niitä pieniä ja söpöjä voi edes vastustaa 🙂 Minäkin kysyisin yhdestä instagram kuvasta,siinä oli kotitekoista mysliä ja rahkaa(?) mistäköhän se jalallinen lasinen jälkkärikippo on?Marimekon? 🙂

  • casey
   January 17, 2014

   Niitä ei tosiaankaan voi vastustaa 😀 kipot ovat perintöjä isovanhemmiltani, enkä valitettavsti tiedä alkuperää :/ mutta veikkaisin kyllä olevan suomalaista designia…

 • Costumen Sanna
  January 20, 2014

  Minkä kanssa pidät kuosihousuja talvella? Minulla on pieni kenkäpulma, talvella mukavimmat puolisaappaat eivät näytä ylläni hyvältä lököhousujen kanssa.

  • casey
   January 21, 2014

   Tämä onkin ehkä se suurin ongelma noiden housujen kanssa talvella. Vaatii tietynlaiset nilkkurit, että housut ovat edukseen. Myös takin pituus on ratkaiseva. Kenkien tulee olla tarpeeksi sirot ja jonkinlainen korko on melkeimpä välttämätön. Katsotaan jos saisin pian kuvattua nämä asussa 🙂

Previous
Hetkessä
Vaate – vaikea lahja?