Vaihtelevuutta aamupaloihin

Viime aikoina on ollut joten todella hankalaa keksiä uusia ideoita aamupalapöytään. En haluaisi aloittaa jokaista aamua kahdella leipäpalalla, tuoremehulla ja teellä, mutta harvase päivä huomaan niin tekeväni. Joskus saatan pyöräyttää smoothien, mutta siihen ne ideat sitten loppuvatkin. Olisiko teillä jotain uusia ideoita aamupalalle? Mitä te tykkäätte syödä aamuisin? Laittakaa ihmeessä jakoon, jos teillä on joku mieletön resepti hanskassa 🙂

Nämä herkullisen näköiset kuvat ovat peräisin meidän Dubain reissulta, jossa söimme joka aamu hotellimme kahvilassa aamiaisbuffetin sijaan. Heti herätessä oli vesikielellä, kun tiesi pian pääsevänsä tähän suloiseen kahvilaan nauttimaan aamiaista. Lähes jokaisena aamuna tilasimme pöytään erilaisia tuorepuristettuja mehuja ja smootheja, tuorepuuroja, tuoreita hedelmiä, munakasta ja paahtoleipää lisukkeilla. Viimeisenä aamuna herkuttelimme sitten oikein olan takaa tällä kuvissa näkyvällä pannukakkutornilla. Voisipa sitä teleportata itsensä hetkeksi tuohon pöytään istumaan.

ps. Siinä tuli ihan huomaamatta lueteltua itse noita aamiaisideoita, miksei sitä vaan saa koskaan aikaiseksi loihdittua mitään noin herkullista? 

PPS. TALOBLOGI PÄIVITETTY!

XOXO
signature

What do you think?

8 Comments
  • Chatte
    May 10, 2018

    Vapaapäivinä teen usein munakokkelia ja pekonia tai eggs benedictin. Arkiaamuina aika vastaavalle ei kyllä ole, ja itseltäkin ideat vähissä nopeille aamiaisille… Oman aamiaiseni tulisi olla todella täyttävä ja todella pitkään nälän pitävä (en aina pääse lounaalle), eli paljon vaatisi proteiinia ja hyviä rasvoja.

    • Kaisa
      May 12, 2018

      Mäkin olen viikonloppuisin tehnyt munakokkelia, mutta jotenkin se arkisin jää! Eggs Benedic täytyykin laittaa testiin myös, ravintolassa syönyt, mutta en kertaakaan kotona 🙂 Kiitos näistä!

  • Johanna
    May 10, 2018

    Mun tuorepuuro versio: puolikas banaani (haarukalla mössöksi), 1 dl kaurahiutaleita, 2 dl mantelimaitoa, 1 rkl chiasiemeniä, 1 rkl maapähkinäproteiinijauhoa (Vegeway), 1 rkl mantelirouhetta + kanelia löysällä ranteella.
    Kaikki sekaisin, suoraan kannelliseen muovikippoon, päälle pakastevadelmia ja -mustikoita ja yön ajaksi jääkaappiin. Aamulla vielä pieni loraus soijajogurttia ja eikun nauttimaan! Ja toki voi tehdä eläinperäisenä versiona, jos niin haluaa 🙂

    Parhaat leivät (joita rupeaa syömään myös väli- ja iltapalaksi):
    – siemennäkkäriä (rostenin “auringonkukka, kaura & pellava” on lemppari)
    – avokadotahnaa (mulla riittää 1 avokado moneen leipään, joten muussaan sen haarukalla ja lisään kunnolla sitruunamehua sekä vähän suolaa ja pippuria. laitan tahnan kannelliseen muovikippoon ja säästän myös sen ison siemenen ja tungen sen tahnan sekaan, ilmeisesti hidastaa tummumista. siitä sitten vetelen pari päivää)
    – za’atar-mausteseosta (2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä, 2 rkl timjamia, 1 rkl oreganoa, 1 rkl kuivattua minttua, pari rouhaisua suolamyllystä (paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla, kunnes kullanruskeita ja sitten sekoitat kaiken keskenään ja laitat johonkin kannelliseen purkkiin, säilyy tietty kuin muutkin mausteet)).
    – kirsikkatomaatteja lohkottuna
    – viikunabalsamietikkaa
    Näkkärin päälle siis kerros avokadotahnaa, sitten ripottele tasaisesti za’ataria. Siihen päälle kirsikkatomaattia ja sitten runsaasti viikunabalsamicoraitoja.
    Tiedän, että kuulostaa kauheen monimutkaiselta, mutta za’ataria voi tehdä moninkertaisen satsin kerralla, samoin avokadotahnaa varsinkin, jos taloudessa useampikin henkilö syö. Tietty avokadon voi pelkästään siivuttaakkin, jos haluaa.
    Monesti syön molemmat per aamu, välillä vaan toisen ja liitän kaveriksi kylkeen vaikka lohkotun granny smith-omenan maapähkinävoinokareilla ja mantelirouheella. Ja tietty sitä vihreetä teetä <3

    • Kaisa
      May 12, 2018

      Eikä miten ihanaa, että sinä ja muut olette jaksaneet raapustaa näin pitkiä viestejä ja vinkkejä teidän aamupaloista, mä en kestä!! Ootte parhaita 🙂 Tässäkin niin monta hyvää vinkkiä. Maapähkinäprotskujauhe oli mulle uus juttu, mutta kuulostaa hyvältä. Täytyy ehdottomasti tsekata se. Ja hei mä olen ihan unohtanut kaikki mausteet. Niitäkin vois aamulla rouhaista leivälle eikä vaan pelkkiä kasviksia yms. 😀 Kiitos vielä ja ihanaa aurinkoista viikonloppua sinne!

  • -T-
    May 11, 2018

    Mä oon jo viimeiset neljä vuotta vedellyt smoothie/raakapuuro sekoituksella. Laitan blenderiin banaanin (1 per hlö), chia-limaa (mulla on aina jääkaapissa tätä isommassa kipossa valmiina), liotettuja siemeniä, riisiproteenia (ei pakollinen) ja aika paljon marjoja. Ja lopuksi nesteeksi vähän vettä tai pakuriteetä. Hyvää ja nopea tehdä voi tehdä vaikka illalla valmiiksi. Mä laitan niin vähän nestettä, että siitä tulee sellainen lusikoitava puuro. Tällä kyllä selviää monta tuntia, ja paremmin kuin aiemmalla kaurapuuro ruisleipä setillä.

    • Kaisa
      May 12, 2018

      Hei kuulostaa tosi hyvältä! Minkälainen suhde sulla on tossa Chia-limassa? 😀 Ja kuinka ison satsin teet? Säilyykö hyvin? 🙂 Kiitos, jos jaksat vielä vastailla. Tää oli hyvä vinkki! <3

      • -T-
        May 13, 2018

        Mä laitan 0,5 dl chian siemeniä ja 3-4 dl vettä. Jos näyttää liian tönköltä, niin lisään vettä. Säilyy hyvin jääkaapissa useamman päivän. Mulla tosin tuo setti kuluu kahdessa päivässä. Joskus teen niin että sekoitan chiat mantelimaitoon ja sitten syön pilkotun banaanin ja tuoreiden marjojen kanssa, mutta tää on ennemmin välipala. Siemeninä käytän pellavan-, auringonkukan-, seesamin- ja kurpitsansiemeniä. Teen niistäkin purkkiin valmiin sekoituksen ja sitten reilu 0,5 dl per syöjä laitan tuohon aamupalaan…

        • Kaisa
          May 14, 2018

          Hei kiitos ihan mielettömästi! Tää menee kyllä testiin 🙂 Kivaa viikkoa sinne!

Previous
Sisäovien valinta