Valaisimien ja peilien “sovittelua” uuteen taloon

Täällä eletään juuri nyt jännittäviä hetkiä, kun talon suhteen täytyy tehdä niitä näkyviä, loppusilaukseen oleellisesti vaikuttavia päätöksiä. Vaihtoehtoja on paljon, mutta kyllä ne suosikit sieltä joukosta erottuvat selkeästi. Päätöksen tekoa vaikeuttaa kuitenkin se, että tuntuu olevan mahdoton valita kivojen vaihtoehtojen joukosta ne yhdet parhaiten taloon istuvimmat, kun vaihtoehtoja ei konkreettisesti näe. Puhun tässä kohtaa erityisesti valaisimista ja peileistä, joista olen jo aikaisemmin tehnyt tänne taloblogin puolelle inspiraatiopostausta. Mietin pitkään kuinka voisin helpottaa tätä prosessia ja sitten minulla välähti. Voisin demostroida valintoja kuvien avulla.

Viime viikolla kuvasin sitten kaikki nämä tilat, joihin valaisimia ja peilejä kipeästi kaivataan ja aloin “sovitella” potentiaalisia vaihtoehtoja photoshopin avulla. Miten helppo ja nopea tapa tämä olikaan saada vähän osviittaa siitä, miltä valaisimet sun muut näyttäisivät paikalleen asennettuina.  Mikään kuvankäsittelyvelho ei tällaisen testin toteuttamiseen tarvitse olla, kunhan osaa photoshopissa tai vastaavassa ohjelmassa lisätä kuvia kuvan päälle. Lopputuloksen ei tarvitse muutenkaan olla viimeisen päälle, sillä asia käy selväksi vähän kehnomminkin muokatusta kuvasta.

Tässä postauksessa näkyy nyt ensimmäisen “sovituksen” tuloksia. Kuva on siis peräisin meidän alakerran WC:stä, johon haetaan tällä hetkellä kuumeisesti peiliä ja kahta valaisinta peilin molemmille sivuille. Instastoorin kyselyn mukaan pyöreä peili oli teidän ehdoton suosikki, mutta itse pidän kovasti myös suorakaiteen mallisesta (alavasemmalla). Valaisimien suhteen olen sen sijaan enemmän hukassa, sillä vaihtoehtoja tuntuu olevan todella vähän. Suurimmassa osassa seinävalaisimia on kiinni oleva johto, jollaista emme tietenkään ole märkätilaan laittamassa. Nyt pohdinkin täällä saisiko tuon johon mahdollisesti sähkömiehen avustuksella poistettua vai täytyykö minun tyytyä niihin muutamiin kylpyhuonevalaisimiksi tarkoitettuihin vaihtoehtoihin?

Toinen asia mikä täällä mietityttää on valaisimien ja peilin väri. Messinkiset valaisimet kiinnostaa ylivoimaisesti eniten, mutta jos sen rinnalle laitetaan vielä messinkikehyksinen peili, niin tuleeko yhteen pieneen tilaan liikaa kullanhohtoa? Tässä tapauksessa voisin harkita valitsevani messinkikehyksisen peilin sijaan kehyksettömän kuten ensimmäisessä kuvassa.

Mitäs mieltä te olette? Löytyykö omaa suosikkia peileistä/valaisimistä? Entä käytättekö tekin kuvanmuokkausta sisustuksen suunnitteluun? 😀

XOXO
signature

What do you think?

14 Comments
 • Ansku
  September 25, 2018

  Tajusin itsekin kuvanmuokkausohjelman mahdollisuudet remonttia tehdessä ja hallelujah kuinka paljon se auttaa valinnan teossa! En usko, että messinkiä olisi liikaa, itselle ehkä kehyksettömästä peilistä tuli tuossa tilassa mieleen, että se juuri kaipiaisi niitä tuomaan skarppeutta, kun tausta on valkoinen. Millään nuista vaihtoehdoista ei kyllä voi mennä metsään! Kaunis koti on tulossa 🙂

 • Anniina
  September 25, 2018

  Omaan silmään parhaalta näyttää oikean alakulman valaisimet ja pelin mallista joko suorakaide tai pyöreä. Omaan silmään tila kaipaa vähän kontrastia joten pelin kehykset voisivat olla vaikka mustat! Mutta upea lopputulos on jokatapauksessa tulossa joten kannattaa kuunnella niitä omia tuntemuksia eniten 🙂

 • Tiina
  September 25, 2018

  Minä valitsisin pyöreän kehyksettömän peilin ja alakuvassa oikealla olevat simppelit valaisimet. Yläkuvissa olevat valaisimet on myös tosi kivat, mutta mietin että ovatko toimivat kylppärissä, kun tulevat aika paljon ulos seinästä. Eli iskeekö niihin pään kylpyhuoneen tasolla meikatessa ja naamaa rasvatessa. Kulmikkaatkin peilit ovat kivoja, mutta leveän tason kanssa laittaisin kulmikkaan peilin vaakatasoon. Tosin silloin valaisimet eivät mahtuisi sivuille.
  Mutta joo, tällaisia pohdin itse kun katselin noita teidän vaihtoehtoja.

 • Tami
  September 26, 2018

  Ihan ylivoimainen suosikki on tuo vika kuva!!! Ottakaa se

 • Vilma Konttinen
  September 27, 2018

  Onko tuo taso kvartsia kun se ja allas on tuollain saumattomasti? Kiva tulee! Toki kulta liikaa jos hanassa, nupeissa, lampussa ja peilin reunoissa.

 • Nina Ranki
  September 28, 2018

  Oma lemppari on ehdottomasti tuo kuuskulmainen peili ja valaisimet!

 • Laura
  September 30, 2018

  Kaikki vaihtoehdot ovat kyllä kauniita ? itse valitsisin kehyksettömän pyöreän peilin ja viimeisen kuvan lamput ?

 • Niina
  September 30, 2018

  Itseä miellyttää vetimen pyöreä muotokieli myös peilissä. Onko seinä laatoitettu vai maalattu? Kuvassa näyttää maalatulta, joten kultakehyksinen peili voisi silloin sopia kauniisti 🙂 Kaunis kokonaisuus muodostuu teidän kodista, kiva seurata valintojasi.
  Saanko udella minkälaisiin laattavalintoihin olette päätyneet lattioiden osalta?

  • Kaisa
   October 1, 2018

   Tuo on kyllä totta, että sitten pyöreä muoto toistuisi myös peilissä 🙂 Ja olisi kiva kontrasti laatikostolle ja altaalle joka muuten on aika kulmikas! Tämä seinä on tosiaan maalattu ja lattiassa ja vastakkaisessa seinässä on sitten laattaa. Laattavalinnoista löytyy lisää mm tästä postauksesta: http://simoda.fi/tontilla-tapahtuu-viikko-332018/

 • Anne
  October 16, 2018

  Oi nyt vasta luin tämän postauksen, niin en tiedä oletko jo valintasi tehnyt 🙂 Mutta minusta eka kehyksetön pyöreä peili ja vikan kuvan valaisimet olisivat näistä paras yhdistelmä. Valaisimissa ilmeisesti täytyy olla kosteisiin tiloihin tarkoitettu IP-luokitus (tämän teidän sähkömies tietty kertoo), joten sikäli valinta rajautuu sellaisiin valaisimiin. Kannattaa myös muistaa, että esim. ekan kuvan tyyliset valaisimet ovat ainoastaan alaspäin valoa antavia, jolloin niistä tulee terävä kiilamainen valo, kun taas tuollaiset vikan kuvan kaltaiset antavat pehmeän ja varjottoman tasaisen valon ympärilleen – eli ehkä miellyttävämpi meikatessa ja muutenkin käytössä. Jotkut klassiset pallovalaisimet voisivat myös olla ihanat, kuten Flos Glo Ball -sarja, siinä ei ole ollenkaan näkyvää kantaa, vain huurrettu pallo, joka antaa kauniin valon. Näin vuosien päästä jos kultaan kyllästyy, ei sitä ole liikaa.

  • Kaisa
   October 16, 2018

   Kiitos paljon vinkeistä Anne! Itse asiassa valaisimet olen jo tilannut ja päädyin juurikin tuollaisiin sinun kuvailemiin valaisimiin jotka antavat pehmeän tasaisen valon 🙂 Niissä on myös harkitusti tuota messinkiä ja ovat juurikin märkätiloihin sopivat (oli muuten työ löytää). Peiliä vielä pohdin ja nyt lähinnä enää päätettävissä otanko pyöreän ilman kehyksiä vai kehyksillä. Pitää ehkä yrittää mallailla jos potentiaalinen peili nyt löytyy. Ihanaa syksyä sinne!

 • Vilma
  November 2, 2018

  Huippuvinkki tuo photoshoppailu, enpäs ole ennen tajunnutkaan! Oma lemppari on ehdottomasti tuo viimeinen, kapea kehys ja pienemmät valaisimet. Sopiva määrä hohtoa! ?

  • Kaisa
   November 3, 2018

   Mä harrastan tätä nykyisin vähän liikaakin 😀 ihan paras kikka!

Previous
Reissuvinkki: syö paikallisten suosimassa ravintolassa