Valaisin hankintoja uuteen taloon

Nyt olisi korkea aika alkaa miettimään ja hankkimaan valaisimia uuteen taloon. Muutamien kanssa on toimittava nopeasti, sillä niiden asentamiseen tarvitaan nosturia ja ne on asennettava samaan aikaan kuin alasvetovalaisimet ja listat. Nämä muutamat ovat tarkemmin sanottuna ruokapöydän päälle ja “lounge”-tilaan matalan sohvapöydän päälle tulevat valaisimet. Molemmat laskeutuvat alas korkeantilan katosta, eli pitkistä riippuvalaisista siis puhutaan. Pituutta saa toki lisää johtoa vaihtamalla, mutta sopivaa mallia tuntuu olevan hankala löytää. Ajattelin nyt käydä hieman lamppukohtaisesti läpi meidän valaisintarpeita ja -toiveita.

Ruokapöydän valaisin

Tämä valaisin on ensimmäinen asia, joka tulee näkymään pääovesta sisään astuttuna, joten se saisi olla mielellään näyttävä ja mieleen jäävä. Sen tulisi kuitenkin istua tilaan saumattomasti eikä se saisi peittää liikaa merinäkymää. Olemme miettineet erilaisia kattokruunuja, niin niitä perinteisiä kuin modernejakin. Design-valaisimista Flosin kruunu miellyttää kyllä silmää, mutta en tiedä olenko nähnyt näitä jo tarpeeksi? Tässä kohtaa voi myös olla, että budjetti tulee vastaan. Toki valaisinta voi upgreidata muutaman vuoden päästä, jos tuntuu, että nyt sitä täydellistä, sopivassa hintaluokassa olevaa ei löydy. Ihan koko ajan lamppua ei kuitenkaan tilan korkeuden vuoksi voi olla vaihtamassa…

Lounge-tilan valaisin

Ruokapöydän taakse, takapihan isojen liukuovien eteen tulee ns. lounge-tila ja sen valaisin laskeutuu niin ikään korkean tilan katosta. Tähän olen ajatellut jotain messinkistä tai valkoista valaisinta, joka saisi tulla mielellään melko lähelle sohvapöytää kuten tuossa oikean yläkulman kuvassa.

Keittiön saarrekkeen valaisimet

Näillä valaisimilla ei ole yhtä kiire kuin edellä mainituilla, mutta yritän silti jo hieman vilkuilla sopivia. Mieheni haluaisi tuoda muuten vaaleaan keittiöön jotain särmää, joten mietimme pitäisikö saarrekkeen päälle tulevien lamppujen olla esimerkiksi mustat. Omaa silmääni miellyttäisivät yllätys yllätys myös jotkin messingin, valkoisen ja lasin yhdistelmät. Läpinäkyvät olisivat siitä hyvä valinta verrattuna esimerkiksi juuri mustiin, että ne toisivat ilmaa keittiöön. Veikkaan, että näitä pitää hieman sovitella ja mallailla kunhan keittiö on kalusteiden osalta täysin valmis (eli jo ensi viikolla, jee!).

Alakerran WC:n seinävalaisimet

Tähän tilaan tulee seinään kiinnitettävät valaisimet ja ne asettuvat molemmin puolin peiliä. Kalusteet asennetaan ensi viikolla ja sen jälkeen aion hieman sovitella tason päälle peiliä. En ole vielä päättänyt pyöreän ja suorakaiteisen peilin väliltä, joten siksi valaisimetkin ovat hieman avoinna. Sävymaailma on kuitenkin selkeä, kun kalusteet ovat vaaleat ja hana messinkinen.

Yläkerran kylpyhuoneen valaisimet

Yläkerran pienemmän kylpyhuoneen valaisimet tulevat seinän sijasta roikkumaan katosta ja ainakin osittain peilin eteen. Myös tämän huoneen peili on vielä tilaamatta ja muoto päättämättä. Haluamme joko ison seinästä seinään ulottuvan peilin tai ison pyöreän peilin, joka ulottuu molempien altaiden ylle. Lampun paikkoja on katossa kolme, mutta luultavasti tulemme käyttämään ainakin näin alussa vain kahta. Ennen kuin teen päätöksen valaisimien suhteen, täytyy sähkömieheltä varmistaa minkälaiset riippuvalaisimet märkätilaan soveltuvat.

Makuuhuoneen seinävalaisimet

Meidän sängyn vierelle haluan molemmin puolin seinävalaisimet tai ns. lukuvalot. Tällä hetkellä käännettävät ja säädettävät mallit miellyttävät eniten silmää. Värimaailma makuuhuoneessa on vielä auki vaaleanharmaita seiniä sekä tammiparkettia lukuunottamatta ja nyt olenkin silmäillyt avoimin mielin niin valkoisia, mustia kuin messinkisiäkin valaisimia.

Portaikon valaisimet

Portaikkoon meillä tulee kolme seinävalaisinta ja todennäköisesti päädymme ns. ylös- ja alaspäin ampuviin. Löysimme itse asiassa tänään yhden mallin joka miellytti meidän molempien silmää, joten voi olla, että laitan ne samantien tilaukseen.

 

Näiden lisäksi tarvitaan toki muitakin valaisimia, mutta nämä ovat ehkä etusijalla, vaikka yleisvalaistushan on jo hoidettu koko taloon alasvetovalaisimilla.

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Sarru
  September 1, 2018

  Tsekkaapa ruokapöydän valaisimeksi Herstal Manola. Ei ihan niin nähty ja hintakin ystävällisempi kuin Flosilla 🙂

  • Kaisa
   September 2, 2018

   Hei kiitos vinkistä 🙂 Täytyykin kurkata tuo!

 • Noora
  September 21, 2018

  Ehdotus keittiö saarekkeeseen Artekin A110 valaisimet, näitä saa ainakin mustina ja valkoisina. Tuovat kivasti särmää, ja ryhdikkyyttä.

Previous
Kiitos kesä kun olit