Väliaikaista

MI CASA VÄLIAIKAISTA 3MI CASA VÄLIAIKAISTA 4

Joku ehtikin jo kyselemään, että missä sitä nyt majaillaan, kun taloprojekti on vasta aluillaan. Koska talo ei ole millään tavalla asumiskelpoinen, oli ainut vaihtoehto löytää jokin väliaikainen asunto. Pari viikkoa jouduimme majailemaan muiden nurkissa, mutta nyt alkuviikosta asetuttiin taloksi rivarikolmioon. Pienen pintaremontin jälkeen tämä kelpaa paremmin kuin hyvin kodiksi seuraavan parin vuoden ajaksi.

Muutamia pieniä välttämättömiä hankintoja olen tänne jo tehnyt ja tulen varmasti vielä tekemään, mutta koko ajan takaraivossa ääni muistuttaa, että tämä on vain väliaikaista. Ehkä sen takia muuttaminenkin tuntui niin hassulta, kun tiesit jo etukäteen, että tämä asunto ei ole millään tavalla pysyvä. Mutta koska olen varma, että tässä tullaan asumaan ainakin tuplasti se aika mitä edellisessä, on minulla hieman intoa tehdä tästä mukava ja ennen kaikkea käytännöllinen koti. Mahdollisimman pienellä budjetilla tosin, koska en halua tähän rahallisesti laittaa suurta panostusta.

Pari viimeistä päivää olen purkanut laatikoita aamusta iltaan ja kohta alkavat tavarat olemaan paikoillaan. Jos koen olevani melkoinen himopakkaaja, niin olen kyllä melkoinen taikuri myös purkamaan näitä. En siedä alkuunkaan ajatusta, että laatikot lojuvat päivä- saati viikkotolkulla nurkissa. Tavarat pitää saada järjestykseen mahdollisimman pian, että pystyn keskittymään muihin asioihin. Jos ei olisi ollut pakko nukkua välissä, niin olisin varmaan porskuttanut nämä pari päivää putkeen. Nyt pitäisi vielä kiinnittää parit hyllyt seinille ja hoitaa ne muutamat säilytykseen liittyvät hankinnat. Pieni pihakin meiltä löytyy ja toivon vielä ehtiväni tässä syyskuun aikana laittamaan sen parempaan kuosiin. Toki kukat ja muut saavat odottaa ensi kevättä.

MI CASA VÄLIAIKAISTA 5MI CASA VÄLIAIKAISTA 6

Mietin tätä postausta kirjoittaessa, mitä muita vaihtoehtoja sitä on asumisen suhteen taloprojektin ajaksi. Uskoisin monien asettuvan meidän tavoin vuokralle, mahdollisesti pienempään asuntoon, mutta olen myös kuullut monien asuvan sukulaistensa luona. Tällainen mahdollisuus on tietysti oiva, jos haluaa säästää kuluissa. Saneerausprojekteissa monet saattavat asua remontin keskellä, mutta itse jotenkin vierastan ajatusta elää pienen lapsen kanssa keskellä työmaata. Olen siis hyvin onnellinen meidän järjestelystä.

Eilen kävin muuten katsomassa tontilla puunkaatoa ja vitsit miten jo muutaman isomman puun kaataminen talon edestä toi lisää valoa. Ensi viikon alussa kaadetaan vielä lisää puita rannasta. Sitten pystynkin kuvaamaan meidän tulevan merinäköalan teille 🙂

MI CASA VÄLIAIKAISTA 1MI CASA VÄLIAIKAISTA 2

ps. parasta tässä väliaikaisessa asunnossa ehdottomasti tuo parvella sijaitseva työhuoneeni ja huonointa 1/3 kutistunut vaatesäilytystila. Ratkaisin tosin ongelman niinkin yksinkertaisesti kuin karsimalla vaatteitani rajusti. Piakkoin on siis päästävä kirpparille myymään!

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Heidi
  September 17, 2015

  Missäpäin Kotkaa tuo tontti sijaitsee? Onnea ja pitkää pinnaa rakennusprojektiin! 🙂

  • Kaisa
   September 21, 2015

   Melko uudella alueella Ruonalassa (tosin tämä ainut vanha talo siellä :))

Previous
Little Joe