Valuvat ylipolvensaappaat

SI MODA ASU MAR18 2016 1Joku kyseli minulta, että pysyvätkö omat ylipolvensaappaani hyvin ylhäällä valuvatko ne ikävästi kävellessä. Vastaus: Eivät pysyneet ennen.

Vaikka saappaat olivat ostaessa muuten täydelliset ja seisoessa pysyivät moitteettoman kauniisti ylhäällä, tunsin jo heti ensimmäisellä käyttökerralla miten varsi lähti valumaan alaspäin ja yläreunat kääntymään ikävästi. Omissa saappaissani oli polvitaipeesta alkava halkio, joka mahdollisti tietenkin jalan koukistamisen, koska mokkakangas ei sisältänyt elastaania.

SI MODA ASU MAR18 2016 7 SI MODA ASU MAR18 2016 3 SI MODA ASU MAR18 2016 4 SI MODA ASU MAR18 2016 9Aikani pähkäiltyä päätin viedä kengät suutarille. Ehdotin hänelle, että hän ompelisi halkioon leveää mustaa kuminauhaa lähes koko halkion matkalta. Kuminauhan avulla pystyisin yhä kyykistymään ja saapas pysyisi paremmin ylhäällä, kun varsi olisi napakka ylös saakka. Toisiksi viimeisestä kuvasta näkee ehkä parhaiten, miten noin reilun 10 cm takahalkio on kutistunut muutamaan senttiin. Kuminauha saatii ommeltua kätevästi vuorin ja päällyskankaan väliin, eikä se pistä silmiin mitenkään ikävästi. Ihan kuin se olisi aina kuulunut näihin saappaisiin.

Olisin varmasti itsekin osanut moisen tuunauksen tehdä, jos omistaisin teollisuusompelukoneen. Omalla kotikoneellani en kuitenkaan lähtenyt kenkiä ompelemaan, koska kenkien materiaali on huomattavasti paksumpaa kuin vaatteiden. Muutenkin luotan nahkaisten asusteiden korjaamisessa enemmän suutarin taitoihin kuin omiini.

SI MODA ASU MAR18 2016 6 SI MODA ASU MAR18 2016 5

Tämä kuminauhan lisäämisvinkki ei tietysti ole ratkaisu kaikille valuville ylipolvensaappaille, mutta uskoisin, että myös niihin, joissa ei ole halkiota, pystyy jonkinlaisen kuminauhan sisäpuolelle virittämään. Kannattaa siis piipahtaa suutarin luona, jos siltä tuntuu.

Kuvituksena postauksessa näkyy viimeisin asuni korjattujen ylipolvensaappaiden kera. Bombertakki pääsi vihdoin käyttöön ja ainakin omasta mielestäni ensimmäinen yhdistelmä meni melko nappiin. Uskoisin, että tulen soveltamaan tätä saappaat+minihame+bombertakki -yhdistelmää tänä keväänä vielä moneen otteeseen.

Aurinkoista viikonloppua ihanat! Me aletaan nyt koristelemaan virpomisoksia sunnuntaita varten 🙂

SI MODA ASU MAR18 2016 2

bomber jacker ZARA (similar HERE, HERE)  / bag REBECCA MINKOFF (Zalando*)

boots OFFICE (similar HERE) / skirt MANGO (similar HERE) / knit COS

sunnies LE SPECS (HERE)

photos: Sara Vanninen / edited by me

(*postaus sisältää mainoslinkkejä)

XOXO
signature

What do you think?

3 Comments
 • Minni
  March 18, 2016

  Kiitos vinkistä! Juuri pari päivää sitten taas kerran kirosin saappaideni kanssa, kun ne talven jälkeen vedin jalkaan ja varsi lähti valumaan heti parin askeleen jälkeen. Pitääpä viedä kengät suutarille mahdollisimman pian. 🙂

  Ihanan keväisiä kuvia!

 • Sonvas
  March 18, 2016

  Vautsi mikä asu!! Ja tosi hyvä saappaiden valumiseen 🙂

  http://sonvas.blogspot.fi

 • Mikaela
  March 20, 2016

  Jes kiitos superpaljon tästä vinkistä!

Previous
#pahe