Vanhat kunnon Converset

Korkeavartiset Converset ovat kunnon klassikkokengät. Itselleni niistä tulee aina mieleen tarina, jonka äitini kertoo joka kerta Converset nähdessään. Converset olivat aikoinaan hänen ensimmäiset koriskenkänsä! Ihan hullua kuvitella, että näillä tennareilla sitä juosta mentiin pallon perässä 60-luvulla koripallokentällä. Tämän päivän koripallokengät ovat hieman erinäköiset ja tuntuiset, mutta tämä klassikko kenkä ei koripallokentiltä väistymisestä huolimatta ole kadonnut mihinkään.

Minulle Converset ovat olleet luottotennarit jo 10 vuoden ajan. Kaapista löytyy aina pari Converseja, lähinnä niitä matalavartisia ja ne ovat ne kengät, jotka nappaan kiireessä jalkaani tai pakkaan reissuille mukaan. Nyt innostuin pitkästä aikaa hankkimaan nämä klassikot myös korkeammalla varrella. Niiden piti olla kevään ykköskengät, mutta pandemia iskiessä kuljin kevätkuukausina Conversien sijaan lähinnä crocseissa kodin ja roskiksen/postilaatikon väliä 😀 Noh onneksi kengille löytyy nyt kesälläkin sekä tulevina kausina varmasti käyttöä. Parhaalta ne näyttää mielestäni tällaisten vaaleiden suoralahkeistan farkkujen kaverina. Kesäisemmän version tästä saa helposti vaihtamalla jakun yksinkertaiseen t-paitaan.

Nyt ajattelin kuvata muutamia työjuttuja sekä seuraavien postauksien materiaaleja tässä sisällä sekä valmistella huomisia ulkokuvauksia. On ollut ihana palata taas kameran taakse (ja eteen). Pikku hiljaa meilläkin on arjen palaset taas liukuneet paikoilleen, vaikka toki sitä vielä hieman poikkeusoloja elellään. Pakko kuitenkin todeta, että tämä kulunut viikko on pitkästä aikaa tuntunut suhteellisen “normaalilta” Helsinkipäivien ja lasten uudelleen startanneiden harrastusten myötä. Ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen taisin jopa unohtaa kytätä päivän uusimpia koronauutisia.

Toki koronauutiset ovat nyt hieman hautautuneet painavien rasismin vastaisten uutisten alle ja niiden varjossa viikko on kieltämättä ollut kaikkea muuta kuin normaali. Viikon tapahtumat ovat ravistelleet omaakin mieltäni rajusti ja antaneet paljon ajattelemisen aihetta. Ennen kaikkea halu kuunnella, tietää ja ymmärtää enemmän on nostanut päätään. Olen miettinyt paljon omaa tekemistäni ja sitä minkälaisen esimerkin annan omille lapsilleni. Alusta asti meille on mieheni kanssa ollut todella tärkeää kasvattaa lapset kunnioittamaan ja kohtelemaan kaikkia ihmisiä tasavertaisesti oli kyse sitten ihon väristä, seksuaalisesta suuntautumisesta, uskonnosta tai ihan vaan elämäntavasta. Suvaitsevaisuus on asia, joka nousee arvomaailmassani todella korkealla ja sen haluan teroittaa myös lapsilleni. Lapset imevät tietoa ja tapoja meiltä aikuisilta kuin sienet ja siitä syystä on erityisen tärkeää, että me kiinnitämme tarkkaan huomiota siihen minkälaisen esimerkin annamme. Niillä opetuksilla nimittäin muutetaan tulevaisuuden maailmaa, jossa toivottavasti on vähemmän syrjintää, kieroon katsomista, eriarvoisuutta sekä siihen liittyvää väkivaltaa. Vastuu on meidän vanhempien, ei lapsien.

bleseri &Other Stories, kengät Converse, laukku Elleme, farkut Gina Tricot

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
DIY keraaminen maljakko – uusi ilme struktuurimaalilla
Vanhat kunnon Converset