Vaikka Vappu meni jo, niin ajattelin jakaa teidän kanssa tämän tapas-ohjeen. Nämä suupalat sopivat nimittäin ihan vaikka tavallisen sunnuntai-illan herkuiksi. Olen joskus aikaisemminkin näpytellyt tämän ohjeen tänne, mutta koska nämä ovat valehtelemattaa ehkä maailman parhaita bruschetta-leipiä, ei toistosta varmasti ole haittaa.
Eräs tuttumme kertoi reseptin minulle muutamia vuosia sitten ja siitä lähtien olen säännöllisin väliajoin valmistanut näitä milloin mihinkin tilaisuuteen. Ohje kuuluu näin:
Leikkaa tuore patonki sopiviin paloihin / raaputa kuoritulla valkosipulin kynnellä makua leivän pintaan / Laita leivät hetkeksi uuniin rapeutumaan (200°C) 2-4min / Leikkaa sillä aikaa tomaatit, mozzarella ja sipuli ohuiksi siivuiksi / Sekoita tomaattipyreen joukkoon hieman mustapippuria / levitä pyre&pippuriseos leiville / kasaa täytteet päälle, ensin kinkku, sitten tomaatit ja juustot, lopuksi sipulit / paista leipiä uunissa muutaman minuutin ajan, kunnes juusto on hieman sulanut / sekoita keskenään oliiviöljy, silputtu basilika ja loppu valkosipulin kynsi raastettuna pieneksi / Kaada öljyseosta tuoreiden leipien päälle ja tarjoa leivät heti.

Miss Feather
May 5, 2013Oih ihana resepti, kiitos kovasti! Olisi kiva, jos voisit tehdä useamminkin tällaisia ruoka postauksia, sillä mitä nyt oon näitä aikasempia postauksia lukenut, niin tajuttoman herkulliselta ne kaikki ohjeet ovat vaikuttaneet! 🙂
Casey
May 8, 2013🙂 näitä pitäis tosiaan muistaa laittaa useammin. Ennen niitä tulikin kuvattua viikottain, mutta viimeisen vuoden aikana ollaa pitäydytty niin paljon enemmän muotipainotteisessa sisällössä, että ne ovat unohtuneet. Mutta lupaan laitella niitä ainakin muistan kokkailuni kuvata!
marcella
May 5, 2013this look so nice 🙂 yummy
Juuls
May 6, 2013Näyttääpä hyviltä! mietin että tekisin näitä tyttöjen tapas&cava-iltaan.. Ootko käyttäny näissä kaupasta ostettua tuore patonkia vai sellasta joka esipaistettua? ja mitä kinkkua oot näissä käyttäny? ja oletan että noi tomaatit on kirsikkatomaatteja? Ja kaikkea neuvoa mitä vielä mieleen näistä tulee saa sanoa.. Kiitos jos jaksat vastata 🙂
Casey
May 6, 2013Oon yleensä käyttänyt tuoretta patonkia, mutta joskus myös esoipaistettua. Silloin vaan paistat patongit ensin ohjeen mukaan ja sitten aloitat normaalisti kohdasta 1. Tomaatit voi olla kirsikka tomaatteja tai tavallisia. Patonki oli tällä kertaa niin kapeaa, että käytin kirsikkatomaatteja (ne on ehkä myös kivemman näköisiä). Kinkkuna tässä oli joku erikoissalami, mutta olen kokeillut myös chorinzoa, ilmakuivattua kinkkua yms. Oman maun mukaan vaan 🙂
Terhi
May 6, 2013oi näyttääpä hyvältä! : )
http://www.terhisuanto.blogspot.com
Katerina Alezandra
May 6, 2013Ei vitsi mulla oli jo nälkä enne, kun näin nuo ruokakuvat 😀
http://katerinaalezandra.blogspot.fi/