Vapputunnelmissa

*Yhteistyössä Gancian kanssa

Pääsiäisestä hypätäänkin suoraan vapputunnelmiin…

Kun olin alle kymmenenvuotias, oli Kotkan suurin ja hienoin nähtävyys Etola. Sinne mentiin ilosta kirkuen muutama päivä ennen vappua ostamaan vappupallot! Iloa riitti tasan vappuaattoon asti, tarkemmin sanottuna siihen hetkeen, kun ote pallon narusta irtosi ja pallo leijaili korkeuksiin…

Lähivuosina ei meillä ole vappupalloja näkynyt. Perinteinen puistopiknik ja kupliva juoma ovat tulleet tilalle. Yhä edelleen puhaltelen kyllä serpentiiniä ja muutamat hassut ilmapallot vapputunnelman takaamiseksi. Railakkaita vappubileitä en sen sijaan ole montaakaan kertaa elämässäni viettänyt, vaan miellän vapun enemmän sellaiseksi juhlaksi, jolloin nautitaan ystävien kesken hyvästä ruoasta. Tästä syystä lähdinkin mielelläni kokkailemaan herkkuja Re:fashion ja Gancian kampanjan yhteydessä järjestetylle vappubrunssille. Seurakseni sain ihanat kollegani Veeran ja Jonnan. Ennenaikaiselle vapulle kilisteltiin kahden eri Gancia kuohuviinin voimin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuohuviineistä toinen, makea Gancia Asti oli minulle entuudestaan tuttu ja erittäin mieluinen. Kuulun siihen harvaan joukkoon, jotka pitävät enemmän makeasta kuin kuivasta kuohuviinistä. Kyseistä kuohuviiniä suositellaan juotavaksi jälkiruoan yhteydessä ja monelle herää varmasti kysymys “miksi makeaa makean päälle?”. Myös seuralaiseni olivat hieman ennakkoluuloisia, mutta yllättyivät positiivisesti miten makeat herkut ja Gancia Asti täydensivät kivasti toisiaan. Omasta mielestäni tämä on täydellinen juoma kesäjuhliin ja mansikkakakun kaveriksi! Meidän vappubrunssilla ei mansikkakakkua tarjoiltu, mutta hyvin se kuohari maistui myös Jonnan tekemän omenapiirakan ja Veeran kakkutikkareiden kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse valmistin juhliin kaksi suolaista tarjottavaa ja niiden kanssa nautimme Gancian kuivaa kuohuvaa Prosecco Brutia. Kuten kerroin jo aiemmin, tykkään itse huomattavasti enemmän makeasta kuohuviinistä. Mutta maistettuani tätä kuivaa kuoharia, oli minun pakko myöntää, että se sopi erinomaisesti suolaisten tarjottavien pariksi. Kuohuviini antoi erityisesti minun valmistamalleni retiisi-couscous-halloumisalaatille mahtavan loppusilauksen. Myös vuohenjuustopehmikseni maistuivat tämän kuplivan kera. Pehmikset tosin tuntuivat sopivat yhtä hyvin myös makean Gancia Astin kaveriksi. Molempien suolaisten herkkujeni reseptit löydät kampanjasivulta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuohenjuustopehmisten värimaailma oli tarkkaan harkittu yhteensopivaksi tuunaamani kuohuviinilasin kanssa. Brunssitarjottavien lisäksi tuunasimme siis jokainen bloggaaja omat vappulasimme. Itselläni meinasi lähteä lasin tuunaus lapasesta, kun ideoita ja intoa oli hieman liikaa. Lopulta päädyin tekemään jotain hyvin omasta tyylistäni poikkeavaa, mutta ehdottomasti vappuun sopivaa. Minulle ei riittänyt pinkillä ja valkoisella glitterillä tehty liukuvärjäys, vaan halusin vielä päällystää lasin jalan raitanauhalla. Lopputulos oli melko veikeä ja hyvin erilainen kuin muilla tytöillä. Oli muuten hauska nähdä miten toisistaan poikkeavat lopputulokset olimme saaneet aikaiseksi. Emme olleet edes käyttäneet mitään samoja tuunausvälineitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikäli teitä houkuttelee päästä skumppabrunssille omien ystävienne kanssa, niin käykää ihmeessä äänestämässä kampanjasivulla kenen lasituunaus oli mielestänne paras. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvontaan 10 hengen skumppabrunssi (huom. arvonta vain 18-vuotta täyttäneille)! 

XOXO
signature

What do you think?

3 Comments
 • Seppo Hämäläinen
  May 1, 2014

  Kesä ei ala ilman GANCIAA. Eikä se sillä myöskään lopu. Aina kun on GANCIAA on kesä.

 • Seppo Hämäläinen
  May 1, 2014

  Aina kun on kesä, on GANCIAA.

 • karoliiiiiiiina
  May 8, 2014

  Ihana tuo sun tuunaus! Gancia on kyllä jees, astia ja tostia olen maistanut. Balletin kuivin on kyllä mun ikuisuuslemppari, mutta pitää testata tuota proseccoa 🙂

Previous
Sweet love, play your song
Vapputunnelmissa