Vapun hauskimmat tarjottavat

*Kaupallinen yhteistyö Linkosuo

Olen muistaakseni puhunut täällä aikaisemminkin siitä, miten paljon rakastankaan teemajuhlia. Niiden suunnitteleminen ja toteuttaminen on ehdottomasti yksi lempipuuhistani. Parasta on keksiä hyvä teema ja sitten uppoutua Pinterestiin pinnailemaan mitä villeimpiä ideoita juhlia varten. Vaikka teemaan sopivien somistusten, kutsujen ja asujen miettiminen ovat nekin mukavia puuhia, niin eniten nautin kuitenkin teemaruokien suunnittelusta ja toteutuksesta. Joskus idea ruokiin tulee ennen juhlia ja joskus toisin päin.

Tällä kertaa oli idea kypsynyt päässäni jo tovin ja kun sitten Linkosuo pyysi minua yhteistyön merkeissä suunnittelemaan uusia inspiroivia tapoja käyttää heidän RuisSipsejä sekä RuisLastujaan, en miettinyt hetkeäkään mitä tekisin. Kaiken kukkuraksi sain postausajankohdaksi vapun ja nämä kuvissa näkyvät kirjavat herkut, jos jotkut sopivat kyllä vappuun täydellisesti. Saanen esitellä “Unicorn-toasteista” inspiraationsa saaneet Unicorn-RuisSipsit ja Unicorn-dipit RuisLastuille:

Ennen kuin mennäään itse resepteihin ja teko-ohjeisiin, niin selvennetäämpä vielä näiden sipsien ja lastujen ero. Ainakin minulla ne tuppasivat menemään koko ajan sekaisin.

RuisSipsit löytyy kaupoista näkkärihyllystä ja täytetään joko makealla tai suolaisella täytteellä. Ruislastut ovat puolestaan terveellisempi vaihtoehto tavallisille perunalastuille (puolet vähemmän rasvaa) ja niitä nautitaan joko sellaisenaan tai dipattuna. Ne löytyy kaupoista sipsihyllyistä. Yhteistä näillä kahdella on tietenkin pääraaka-aine eli täysjyväruis (sipseissä 84% ja lastuissa 70%) sekä runsaskuituisuus. Makuvaihtoehtoja löytyy niin sipseistä kuin lastuistakin useita. Omia suosikkejani olivat mm. RuisSipseistä Ranskankerma & Yrtit ja RuisLastuista Sour Cream & Onion.

Tekemieni Unicorn-RuisSipsien maun voi kätevästi päättää valitsemalla mieluisan RuisSipsipussin, sillä täyte on tehty maustamattomasta tuorejuustosta. Luonnolliset väriaineet antavat toki pientä lisämakua, mutta pääosassa on RuisSipsien omat maut, jotka pääsevät mielestäni näin parhaiten oikeuksiinsa. Alta löydätte ohjeet Unicorn-sipsien sekä Unicorn-dippien tekoon.

 

“Unicorn”-RuisSipsit

Linkosuon ruislastuja /  maustamantonta tuorejuustoa / elintarvikevärejä tai luonnollisia värjääviä aineksia

Esimerkkejä luonnollisista värjäävistä elintarvikkeista:

mustikkajauhe = violetin sävyt

kurkuma = keltaisen ja oranssin sävyt

punajuurien liemi = vaaleanpunaisen ja pinkin sävyt

spirulinajauhe = vihertävät ja vaaleansiniset sävyt

Vinkkejä Unicorn-sipsien tekoon:

Tuorenjuustoa kannattaa hieman notkistaa kulhossa ennen kuin aloittaa värjäämisen.

Pakastusrasiat ovat käteviä värjäysastioita.

Aloita pienellä määrällä värjäävää ainetta ja lisää sitä tarpeen mukaan. Kannattaa tehdä samasta väristä useampi eri tummuusasteinen sävy.

Ruissipsien pohjalle kannattaa levittää kerros värjäämätöntä tuorejuustoa. Se tasottaa ruissipsin pohjan ja tuo värit paremmin esille.

Puiset teräväkärkiset grillitikut ovat oivia välineitä värien levittämiseen.

Sipsit voi lopuksi koristella esimerkiksi syötävillä kultahipuilla.

Sipsit on hyvä tarjoilla pian niiden valmistamisen jälkeen. Tuorejuusto tekee niistä pidemmällä aikavälillä veteliä.


Unicorn-dipit RuisLastuille

Violetti Vuohenjuusto-mustikka-dippi

1/2 prk kermaviiliä, 1 pkt levitettävää vuohenjuustoa, 0,5 tl mustikkajauhetta, hunajaa

Vihreä Wasabi-spirulina-dippi

2 dl maustamatonta jogurttia 2 tl wasabitahnaa 1 rkl sitruunamehua, 0,5-1 tl spirulina jauhetta, ripaus suolaa ja sokeria

Sekoita molempien dippien ainekset kulhossa ja anna mausta vartin verran jääkaapissa.

 

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Westend Mum
  April 27, 2017

  Aivan upeat värit!!
  http://westendmum.fi

 • doun
  April 27, 2017

  Siis aivan ihania yksisarvissipsejä! 😛 Värit kohdillaan! En tiedä malttaako näitä olla kokeilematta Vappuna. Vaikuttaa myös aika helpoilta ja eniten mietityttääkin, miten saan värit yhtä kauniisti sointumaan/sekoittumaan yhteen.

  • Kaisa
   April 27, 2017

   Voi paljastaa, että tämä oli yllättävän helppoa. Toki otti hieman aikaa, mutta kun tekniikan oppi, niin tein useamman sateenkaari sipsin putkeen 🙂

Previous
10 x pientä juttua lapsesta