Vapun herkut

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA SI MODA FOOD VAPPU 02OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä nautittiin vappupäivänä tämännäköisiä herkkuja. Pöydässä oli niin ankanrintaa kuin peuranpaistiakin. Lihojen lisukkeena oli raikas salaatti ja bruschetat, joiden ohjeen löydät täältä. Näitä uunissa paistettavia leipiä olen tehny vaikka kuinka monta kertaa (mm. viime vappuna) ja aina ne maistuvat yhtä hyviltä. Tällä kertaa vaihdoin vain mozzarellajuuston vuohenjuustoon ja basilikan minttuun.

Lihat valmistin netistä löydettyjen ohjeiden mukaan ja molemmista tuli todella mureita ja maukkaita. Ankkaa söin ja kokkasin ihka ensimmäistä kertaa, mutten varmasti viimeistä. Oli nimittäin sen verran hyvää. Sitruunainen kastike ei sen sijaan ollut ihan paras mahdollinen, joten ensi kerralla kokeilen jotain muuta. Peuran kaveriksi valmistin maustevoita, jota sitten loppujen lopuksi söin myös ankan kanssa. Maustevoin tekeminen oli äärimmäisen helppoa ja aionkin tehdä sitä yhden pötkön pakkaseen kesän grillailuja ajatellen. Siellä se säilyy kuukauden verran.

Jälkkäriksi meillä oli tietysti perinteisiä vappumunkkeja, joiden paistaminen on kyllä aina melkoinen show. Vaikka paistohetkellä kirosinkin munkit johonkin nimeltä mainitsemattomaan paikkaan, niin eihän niitä sitten valmiina voinut vastustaa kukaan. Pikkuapurinikin olisi kovasti halunnut maistaa munkkeja 😀

Loppuun vielä maustevoin ohje:

Minttu-valkosipuli-voi lihalle

1pkt voita // kourallinen tuoreita mintun lehtiä // 2 valkosipulin kynttä // ripaus suolaa // ripaus sokeria // (yrttimaustetta) // (sitruunamehua)

Anna voin notkistua huoneenlämmössä. Silppua minttu ja valkosipulit pieneksi. Sekoita mausteet voin joukkoon. Yrttejä ja mausteita voi vaihdella maun ja tarjottavan lihan/kanan/kalan/kasvisten mukaan.

Siirrä maustettu voi leivinpaperin päälle ja nosta leivinpaperin toinen reuna voin päälle. Muotoile siitä pitkulainen pötkö lastaa apuna käyttäen. Kääri se vielä kelmuun ja laita pakkaseen jähmettymään. Maustevoi säilyy jääkaapissa viikon verran ja pakastimessa n. kuukauden.

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
Previous
Toukokuun ensimmäinen
Vapun herkut