1. Jos sun täytyis valita VAIN YKSI syksyn musthave-ostos, mikä se olisi?  – uusi sateenvarjo
 2. Mitä koulua oot siis käynyt ennen tätä nykyistä?  – lukion ja vuoden verran ammattioppilaitoksella pukuompelijalinjaa
 3. Mikä on sun pahin vaatemoka? –  jaa.a varmaan joku way too lyhyt mekko taino yläasteelta löytyy useampikin paha moka mm. liian lyhyet paidat ja niihin yhdistettynä liian matalat housut, namia
 4.  Mitä vaatetta siis et enää laittaisi päälle, jonka joskus aikoinaan laitoit suosiolla? 😀 – varmaa niitä yläasteen kuteita
 5. Varhaisin lapsuusmuistosi? Niitä on aina kiva lukea 🙂 – en osaa määritellä mikä on varhaisin, mutta tää nyt tuli ekana mieleen: Äiti leipoi pullaa leivontakoneella (eli siis semmoisella isolla monitoimikoneella) ja vartioivan katseen välttäessä menin yksinäni katselemaan taikinan pyörimistä. Halusin sitten maistaa taikinaa, joten työnsin koko pääni kulhoon. Koneen taikinakoukut nappasivat jo pitkäksi kasvaneet hiukseni mukaansa ja teki minusta puoliksi kaljun. Taikina oli ihan karvoissani ja minä suhteellisen hölmistynyt. hehheh, näitä tarinoita riittäisi, olin nimittäin kävelevä katastrofi lapsena…
 6. Mikä on merkittävin päätös/saavutus jne. josta voit olla tänäkin päivänä ylpeä? – pidin oman pääni ja päätin lähteä kulttuurialalle muiden epäilyistä huolimatta
 7. Onko sulla jo jotain hajua siitä, mitä haluaisit tehdä valmistumisen jälkeen? – on hajua, mutta ei ihan selkeää kuvaa
 8. Haluaisitko asua ulkomailla tulevaisuudessa? Entä kaupungissa vai maalla? –  haluaisin kyllä asua jossain vaiheessa ulkomailla ja kaupungissa (enkä nyt tarkoita keskellä sitä, vaan laitakaupunki käy hyvin). Ihan maalla eläjäksi minusta ei varmaan ole…
 9. Mitä kieliä osaat ja kuuluuko teidän koulutukseen mahdollisuus opiskella jotain muita kieliä kun pakollinen enkku ja ruotsi? – osaan enkkua, ruotsia ja jonkun verran espanjaa ja norjaa. Koulussa meillä ei ole muita noiden kahden lisäksi. Venäjää haluaisin osata edes vähäsen!
 10. Jos saisit loppuelämäsi aikana shoppailla enää yhdessä kaupassa, mikä se olisi?:) – ruokakaupassa ehheh, mutta siis vaatekaupoista varmaan zara tai sitten se oma putiikki!
 11. Olen ensi keväänä ajatellut hakea opiskelemaan vaatetusalaa, joten mielenkiinnosta kysyn millainen pääsykoe sulla oli, kun hait? 🙂 – pääsykokeet olivat kaksipäiväiset, joissa oli monta eri osiota: äikkä, matska, suunnittelu, muotoilu ja haastattelu -osat!
 12. Apua, multa on menny varmaan jotain ohi! Mitä sä Pariisissa? Mäkin haluan! 😮 –  pariisissa koulujuttuja ja vähän muutakin!
 13. Missä tykkäät shoppailla mieluiten? =) – kirppareilla, ulkomailla ja netissä varmaankin!
 14. Mikä matkustelussa on parasta? – fiilis siitä kun arki jää taakse: uudet paikat, uudet tavat ja ihmiset jne.
 15. Tällainen pikku kysymys et ootkohan missään vaiheessa menossa taas valtterin kirppikselle (tai jonnekki muualle) myymään? 🙂 – juuri varaamassa pöytää, eli olen! ilmoitan kun tiedän päivän.
 16. Mitkä ovat upean tyylisi kulmakivet?:) – silittämättömät vaatteet
 17. Milloin aloit ompelemaan itsellesi vaatteita? – joskus lukiossa, huonolla menestyksellä.
 18. Mikä unelma työpaikkasi on ollut ennen kuin päätit, että tahdot työskennella muodin parissa? – juuri ennen halusin olla arkkitehti
 19. Mitkä trendit eivät todellakaan ole “sinun juttuis”, vai onko sellaisia edes? 🙂 – no jos joku saa minut näyttämään hyvältä leveälahkeisissa farkuissa tai jakkupuvussa niin tervetuloa stailaamaan! eli onhan näitä, kaikki mallit, tyylit ja värit yms. ei vaan sovi kaikille.
 20. Onks sulle tullu koskaa huonoo omaatuntoo siitä jos et oo päässy kirjottelee blogii? – ei, teen tätä fiilispohjalta. Jos ei huvita niin sitten ei huvita.
 21. Käyks moni sun lukija moikkailee sua? – kyllähän joku aina välillä käy
 22. Miten suosittelisit valmistautumaan, kun aikeissa on hakea lukion jälkeen Tikkurilan metropoliaan vestonomi linjalle?:) –  ammattikoulu on aina hyvä pohja tuonne, mutta voi sitä itekin opiskella asioita. Kirjastoista löytyy kyllä vaatetusalankirjoja, jos haluaa päteä!
 23. Minkä vaatekappaleen / asusteen muodissaoloa tai “muodissaoloaa” (esim. tennissukat sandaaleissa) et ole koskaan ymmärtänyt ? – miesten legginssit, ei varmaan tarvi sanoa enempää.
 24. Mikä oli pienenä sun haaveammatti? 🙂 – olympiavoittaja (korkeushypyssä)
 25. Minkälaista oli työskennellä MaxMaralla? Miten sait idean hakea töihin MaxMaralle? Oliko haastattelu kinkkinen? – työ oli tosi opettavaista ja aika haastavaakin, käsitykseni mukaan aika erilaista mitä esim. ketjuvaatekaupoissa. Idea lähti koululle tulleesta ilmoituksesta ja haastattelu oli minulle kai suht helppo ja meni kai hyvin kun sain paikan jo puolessa välissä sitä.
 26. Voisitko kertoa tarkemmin opintomatkastanne/kussistanne ulkomaille? – tietty, erillinen postaus voisi olla paikallaan. lyhyesti sanottuna se on kansainvälinen messukäytäntö kurssi, jossa opitaan alan messuista.
 27. Mitkä ovat tärkeimmät neuvosi/Vinkkisi teini-ikäiselle joka haluaa opiskella samaa alaa sekä saada aikuisena myös työtä muodin parissa? – pitää mieli avoimena ja tunnustella alaa rauhassa. Ammattikoulussa tajusin itse, että tälle alalle haluan.
 28. Missäs kouluttauduit Vestonomiksi? – en ole vielä valmis, mutta metropolian AMK:ssa ollaan!
 29. Montako kertaa viikossa harrastata liikuntaa? Mikä on sun lempilaji ja onko sulla jotain tavoitteita treenaamisessa, esim. maraton yms? – Pyrin viisi kertaa, mutta todellisuudessa jotain 3-6 väliltä, lempilaji on varmaan juoksu ja tavoitteena on pitää vatsan kasvu aisoissa. Maratonille sitten ensi elämässä.
 30. Jokaisella meillä on olemassa se luottoasu mikä on varmasti toimiva yhdistelmä minkä laittaa ylleen kun ideat on lopussa ja vaatekriisi iskee. Mikä on sinun syksyn luottoasusi?:) – Tää ei taida koskea pelkästään syksyä, mutta mustat kapeat housut ja löysä kauluspaita pelastaa yleensä kaikki tilanteet. Tarpeeksi virallinen ja rento yhtä aikaa.
 31. Oletko onnellinen? – jos heität miljoona euroa niin joo, eiku olen minä!
 32. Mikä on unelmalomakohteesi? – hmm. Australiaan haluisin.
 33. Onko sulle aina ollu selvää, että haluat työskennellä muodin parissa? – ei.luultavasti ala-asteella joku olisi saanut nokkiinsa jos olisi moista väittänyt nimimerkki.pihafutistyttö88
 34. Sataako jouluna lunta? – jouluaattona ei mutta joulupäivänä kyllä
 35. Minkä ikäisenä aloit kiinnostumaan muodista? – yläasteella ehkäpä
 36. Miksi halusit isona? – halusin edelleen olympiavoittajaksi, lupasin vielä mummolle!
 37. Onko teidän häät ajankohtaiset ensi kesänä? 🙂 – sehän nähdään 😉
 38. Mitä mieltä olet ns. “feikkiydestä”? Eli tekoripsistä, tekorusketuksesta, toimenpiteistä (mm. botox), hiustenpidennyksistä, värillisistä piilolinsseistä jne.(Eikä mitään ympäripyöreitä vastauksia, kuten “ken tykkää/joillekin sopii” vaan ihan puhtaasti oman mielipiteen pohjalta, jooko? :)) – rehellisesti sanoen ei oikein uppoa meikäläiseen arkikäytössä. Mutta se mitä sitten laittaa esim. hääpäivänä on sitten eri juttu. Tällöin voisin itsekin harkita kampaukseen ja ripsiin lisää tuuheutta ja kynsien kuntoon laittoa, hyvän maun rajoissa tietty.
 39. Kuinka paljon menee aikaa blogin käyttöön päivässä? 🙂 – 0-60 minuuttia noin. Joskus, jos on aikaa niin enemmän.
 40. Mikä on parasta alasi opinnoissa? – tenttikirjojen olemattomuus
 41. Onko valmistumisesi jälkeen mahdollisuus suoraan työllistyä johonkin tiettyyn vai onko paljon mahdollisuuksia? – meillä on tosi laajasti mahdollisuuksia, itselleni on jo muutamia työtarjouksia tullut. Se on tosi huojentavaa näin opintojen loppuvaiheessa. Toisaalta se, ettei tarkkaa suuntaa ole ja vaihtoehtoja on liikaa, on aika turhauttavaa välillä.
 42. Oletko kertaakaan katunut päätöstä mennä tuolle linjalle? -silloin, kun valvoin koko yön viimeistellessä mallistoa ja ehdin vain käydä pikasuihkussa ennen aamun kritiikkiä.
 43. Mikä on in syksyn muodissa Pariisissa? – patonki (pilkisti jokaisen kassista)
 44. Kuka on sun lempparijulkkis? – mä oon niin surkea näissä, hyvä että edes tiedän kuka on kuka.
 45. Keneltä / mistä löydät inspiraatiota pukeutumiseen? – netistä, lehdistä, kaduilta, kirppiksiltä, ihan mistä vaan
 46. Onko sulla koskaan (/ kuinka usein) ‘closet full of clothes but nothing to wear’ -päiviä? – ihan vaan joka toinen päivä
 47. Mistä saat inspiraation sun vaatteisiin lehdistä, netistä vai mistä?:D – niistä ja monista muista 🙂
 48. Käytkö eurokankaassa ostamassa kankaat vai missä? – sieltä yleensä, ei paljon vaihtoehtoja ole. Saan myös paljon kankaita kotoa, löydän kirppareilta ja olen ostanut ulkomailta.
 49. Paljonko käytät rahaa vaatteisiin/kankaisiin kuukaudessa? – hmm. riippuu tosi paljon kai joku 50-200e?
 50. Teetkö paljon löytöjä äidin tai mummin vaatekaapeista? – kyllä sitä jotain tulee löydettyä. Olen vaan niin monta kokoa pienempi kuin ne, joten moni juttu jäänyt siksi käyttämättä!
 51. Kuinka kauan sulla menee yhden menee blogin kirjoitteluun päivässä? – keskimäärän  varmaan vartti
 52. Minkä nimiseen hotelliin majoitutte siellä Pariisissa? Ja mitä tykkäsit? – Hotel Eden Montmartre ja jos tarkoitit mitä tykkäsin hotellista, niin perus siisti, hyvä aamupala ja hyvä metroyhteys kaikkialle.
 53. Mikä on ykkösjuttu Pariisissa? Siis sellainen, mitä ei voi jättää väliin? – pakko sano että vika ilta Sacre Coeurin luona piknikillä oli aika unohtumaton. Koko pariisi levittäytyi eteen ilta-auringossa ja livemusiikki soi!
 54. Osasitko ommella yhtä taitavasti jo ennen opiskeluja? Tai siis opitko sieltä jotain mitä et entuudestaan osannut/tienny? – en osannut, mutta en tiedä paljonko olen koulusta itse ompeluun saanut apuja. Siinä luulen kehittyneeni ihan vaan tekemällä, mutta kaavoitukseen olen kyllä saanut oppia koulusta.
 55. Mikä on sun lempparijäätelö? – ää monet on niin hyviä mutta sanotaan nyt vaikka itse tehty cookie dough tai kookosjäätelö.
 56. Saako sua tulla moikkaamaan jos näkee? 🙂 – tietty, mutta älkää ihmetelkö jos näytän hölmistyneeltä.
 57. Mitä vinkkejä antaisit blogia juuri kirjoittelemaan aloittaneelle? 🙂 – oikolue tekstit niin vältyt nillitykseltä ja mulle yleisiltä kirjotusvirheiltä
 58. Kehtaisitko pitää toppalenkkareita talvella? – miksen kehtaisi? jos on hitto kylmä niin tarpeeksi päälle vaan!
 59. Mitä teet yleensä arki-iltaisin, koulun jälkeen?:) – urheilen, kirjoittelen blogia ja teen ehkä kouluhommia, laitan teemulle iltaruoan, katson mahdollisesti vähän telkkaria jne. aika perinteisiä juttuja
 60. Tiesitko aina että haluat juuri vestonomiksi isona? – en edes tiennyt mikä vestonomi on ennen kuin löysin vaatetusalan koulutusohjelman, eli en.
 61. Mistä löydät intohimon bloggaamisen? – varmaan jostain luontaisesta tarpeestani höpistä mietteitäni julki.
 62. Miten blogin pitäminen sai alkunsa? – asuin ruotsissa ja tuli olo, että voisin kirjoittaa hulluimmista unelmistani ja ”tapahtumarikkaasta” arjestani muille tylsistyneille.
 63. Mikä on sun mielestä sellanen pakko käydä paikka Pariisissa? (Ei saa sanoa isoimpia nähtävyyksiä!) – Sacre coeur tulikin jo mainittua, lisäksi elämäntapakaupat Kiliwatch ja Colette, suuri kirpputori ja Marais-kaupunginosa.
 64. Lempi väri vaatteissa? Entä sisustuksessa? – vaatteissa musta-valko-harmaa sävyt ja sisustuksessa valkoinen
 65. Lempi herkku? – voihan mato miten tommosen voi valita, sanotaan että tällä hetkellä tosi tumma (yli 70%) suklaa vetää mua puoleensa.
 66. Lempi vaatekauppa? – Zara ja H&M:n trendi puoli
 67. Lempi blogi? – ei taida olla lemppariblogia, mutta esim. monet ruokablogit on mun viikottaisella tsekkauslistalla!
 68. Lempi tv- sarja? – frendit, muodin huipulle, entourage
 69. Kaunein ihminen jonka tiedät? – en osaa nimetä ketään, mutta varmasti se olisi joku luonnollisen kaunis, suurisydäminen, itsevarma ja määrätietoinen tyyppi.
 70. Lempi kaupunki? – suomessa kotka, ulkomailla barcelona
 71. Kolme sanaa joilla kuvailisit itseäsi? – itsekuriton, hulluja haaveileva, voimakastahtoinen
 72. Osaatko soittaa mitään soitinta? – pianoa hyvin vähän, haluisin kyllä osata enemmänkin. Kaikille soittimia hallitseville iso hatunnosto!
 73. Missä maissa oot käyny? Mistä paikasta oot pitäny eniten? – ruotsi, norja, tanska, viro, venäjä, espanja, ranska, kypros, brasilia, usa, arabiemiraatit, thaimaa ja kyllähän toi pariisi oli aika yliveto, mutta mikään ei vielä vedä vertoja barcelonalle!

Vastausten ensimmäinen osa olkaapa hyvä. Kuvitus jäi tällä kertaa laittamatta, saatte nimittäin myöhemmin uuden annostuksen Pariisia!

xoxo Casey

XOXO
signature

What do you think?

8 Comments
 • anonmm
  September 28, 2011

  Heei! Voisitko kertoa vähän, millaista oli Arabiemiraateissa? Olitko Dubaissa, vai jossakin muualla? T: pian sinne lähtevä :)))

  • Casey
   September 29, 2011

   Oon ollu Dubaissa parikin kertaa. Pitäisi ehkä löytyä joku vanha postaus tuon “matkailu” tagin alta. Mutta joo, se on ennen joulukuuta aika takuu varma auringonotto paikka ja jos shoppailu on lähellä sydäntä niin rahaa menee 😀 Eli ei paha yhdistelmä. Itseäni vähän tympii, kun sieltä semmoinen etelä-euroopalle ja monelle muulle ihanalle isolle kaupungille tyypillinen kaupunkikulttuuri puuttuu. Eli ei ole paljon nähtävyyksiä, kahviloita missä hengailla jne. Mutta aivot narikkaan-loma onnistuu ja vieläpä yleensä suht edullisesti. Meillä viimeksi 2vk n. 650e lennot+hotelli eli ei paha! Hauskaa reissua 🙂

 • IdaSofia
  September 29, 2011

  Heippa. Tykkään lukea tätä sinun blogias tosi paljon, ja sinun tyylis on tosi inspiroiva. Ajattelin vaan sanoa että vaikea lukea noita sun vastauksia kun oot laittanut sen tuollasella fontilla. Tai migreenistä kärsivä joutuu kyllä tuon osion skippaamaan. Ajattelin sanoa jos vielä vastailet kysymyksiin, että tavallinen suora fontti on hupmattavasti lempeämpi silmille. 🙂

  • Casey
   September 29, 2011

   hei hyvä että sanoit, vaihdan sen samantien. Itelläni oli vaan helpompi vastata, kun oli eri fontti. Ei menny sekasin tai skipannu kysymyksiä 🙂 niin ja kiitos muutenkin!

 • IdaSofia
  September 30, 2011

  Oij kiitos. Nyt minäkin pääsin lukemaan vastaukset!

 • epi
  November 8, 2011

  miten teet tuota cookie dough jäätelöö? 😛

  • Casey
   November 8, 2011

   googlettamalla home made cookie dough ice cream löytyy erilaisia ohjeita. Itse teen yhdellä keksiohjeella, mutta jätän leivinjauheen pois jottei turpoa masu :). Sitten sekoitan vähän pehmenneen jäätelön joukkoon ja laitan hetkeksi pakastimeen! NAMNAM

 • epi
  November 9, 2011

  oo kiitos vinkistä. pakko testata! 😛

Previous
Pariisin syksy 1
vastauksia osa 1.