1. Haluaisitko avaruureen? en, pelottavaa tommonen
 2. Ajattelin kysyä sellaista, että sinähän opiskelet vestonomiksi jos oikein muistan, niin millaiset työmahdollisuudet alallasi on? 🙂 ainakin omalla kohdallani työmahdollisuuksia tuntuu olevan. Kyllä niitä paikkoja löytyy, jos on vaan haluja tehdä töitä. Sanon aina, etteivät ne vaatteet täältä maailmasta katoa, joten turhaan murehditaan alan huonoa työllistymistä.
 3. Aattelin udella vaan, että minkälaisia juttuja odotat muodilta ensi keväältä/kesältä? tykkäätkö tän syksyn muotijutuista? odotan sitä perinteistä vaaleaa hempelyä ohuiden matskujen ja pitsien voimalla, sekä iänikuista kukkaprinttimaniaa. Oikeasti toivoisin, että sinne tulisi jotain uutta ja freshiä!
 4. Jos saisit valita vain yhden designerin jonka vaatteita käyttäisit koko loppuelämäsi, mikä/kuka se olisi? itsekkäästi vastaan että minun omia suunnittemia, mutta jos nyt realistisesti mietitään niin tällä hetkellä tuntuu että jonkun näistä: Stella MCartneyn, A. Wangin, The Kooplesin tai Sandron.
 5. Oonko ihan väärässä, jos muistelen et sun äiti on tehny niitä putkilohuiveja sulle.. Nii mun kyssä meneeki vähä enemmän teijän äiskälle, mutta ne huivit näyttää tooosi kivoilta ja nyt ku syksy pukkaa oikee kunnolla päälle nii oisko mahollisuutta saaha jotain ohjetta tms. niihin? 🙂 heh, kyllähän se niitä teki ja täälläkin nähtiin vasta postaus uusimmista jutuista!
 6. Kertoisitko jotain vestonomilinjan pääsykokeista? Lähinnä että montako vaihetta oli ja minkätyyppisiä tehtäviä? kaksi päiväiset, varsinaisia tiputusvaiheita ei ole, kaikki tekee kaikki tehtävät. Tehtäviä oli suunnittelusta, muotoilusta, äikästä, matskasta ja lopuksi haastattelu.
 7. Samoin mua kiinnostaa, mistä yleensä hankit kankaat sun ompelutöihin? eurokankaasta, äitin/mummon varastoista, ulkomailta, kirppiksiltä…
 8. Ja mitkä on sun lempparivaatteet? yöpuku on aina yhtä mukava
 9. Sit olis vielä yks postaustoive: voisitko joskus tehdä postauksen, jossa kokoat jonkun tietyn vaatekappaleen ympärille useamman asukokonaisuuden? joo tämmöstä en ole tehnykään.pitääkin kysellä näitä postaustoiveita vielä erikseen.
 10. Muotivillitys johon et ikimaailmassa pukeutuisi? öö, no leveälahkeisia farkkuja en koe mun kropalle hyväksi malliksi, eli niitä en kyllä ole harkinnut.
 11. Kuka on ns. desingner innoittajasi (eli joku desingner, jota ihailet)? ihailen monien suomalaisten nuorien suunnittelijoiden rohkeutta lähteä alalle ja tykkäsin kovasti kun esim.Cecilia Sörensen oli saanut inspiraationsa vanhoista suomalaisista valokuvista.
 12. Tuleeko mieleen joku luottovaatekappale, jota oot käyttäny jo useempia vuosia ja se on edelleen käytössä? hmm.sanotaan nyt muutama: biker (teko)nahkatakki, valkoinen pitsisomisteinen mekko ja aldon musta laukku
 13.  Onko sulla tällä hetkellä jotai etsinnöissä(vaate,asuste tai kengät)? haluisin hyvää matskua olevan yksinkertaisen kaulaliinan talveksi ja uuden samat kriteerit täyttävän valkoisen kauluspaidan.
 14.  Onko sulla ajokorttia? Jos on, minkälainen kuski olet? on ja tuota noin olen ihan peruskuski, mitä nyt ajan aivan liian harvoin ja tästä syystä tuntuu haparoimiselta aina alussa.
 15.  Mikälainen olet vihaisena? todella ärsyttävä, mutta onneksi en ole pitkävihainen
 16. Minkälaista musiikkia kuuntelet? kuulemma vähän indietyyppistä 😀
 17. Oliko sulla lukiossa joitain muitakin vaihtoehtoja jatkokouluttautumisen suhteen kun toi vestonomikoulutus?  joo hasardi maantieto yliopistossa, ihan selkeät yhtäläisyydet havaittavissa.
 18. Mistä vaatekaupasta ostat eniten vaatteita? varmaan hennesiltä
 19.  Mitä kieliä osaat? enkkua, ruotsia ja vähän espanjaa ja norjaa
 20. Minkälaisia työpaikkoja sinulla on ollut aiemmin? tosi monenlaisia: perus jätskikiskaa, toimistotöitä eri firmoissa, pankissa oon myös ollut, Telia Soneralla, ruokakaupassa Norjassa, harjoitteluna suunnitteluassarin hommia ja nyt sitten viimeisenä Max Maralla myyjänä.
 21.  Lempiruoka(tällähetkellä)? sushi
 22. Jos olen ymmärtänyt oikein, pidät kovasti vaatesuunnittelusta. Ajattelinkin udella siitä, millainen (malliston) suunnitteluprosessisi on. Mistä ideasi tulevat/ mistä saat inspiraation? Kuinka lähdet ideoimaan mallistoa? Entä loppu? Kuinka rakennat mallistostasi tiiviin kokonaisuuden? se on tosi pitkä, raskas ja iso prosessi. Koulussa opitaan yksi toimintamalli tähän ja siitä olen soveltanut omani. Lähden yleensä kartoittamaan ideaani väreistä, trendeistä ja matskuista. Minulla on pakkomielle rakentaa aina joku tarina malliston ympärille ja tehdä kollaasi. Ideoita saan ihan mistä sattuu, trendit tietty katsotaan trendiennusteista yms. Mallisto alkaa rakentua ideoinnin jälkeen isolla karsimisella luonnoksista. Loppujen lopuksi se yrittää olla toimiva, niin ettei siellä ole yhtään päällekkäisyyksiä (liian samanlaisia tuotteita ja värityksiä). Eli tarpeeksi variaatioita, mutta silti yhteensopivia. Riippuu todella paljon millä ehdoilla lähdetään mallistoa tekemään, esim. kustannustehokkuuden laskeminen on sitten oma juttunsa ihan erikseen.
 23. Olisiko sinulla ollut mitä muita uravaihtoehtoja tämän nykyisen sijaan, jos et olisikaan päässyt opiskelemaan vestonomiksi? Jos oli niin mitä? 🙂 en usko, että olisin loppujen lopuksi lähtenyt muualle kuin vaatetusalalle. Uskon, että kyllä sitä pääsee aina haluamaansa alaa opiskelemaan (edes jonnekin). On tyhmää opiskella jotain muuta silloin, jos tietää mitä tahtoo.
 24. Oletko käyny vaatetusalaa joskus ammattiopistossa? Jos olet, muistatko miltä tuntui tehdä saumaharjoituksia ja opiskella ompelukoneenosia?:) 😀 amiksessa olen ollut vuoden, mutta saumaharjoituksia oli meillä vähän ja pääsin niiden kohdalla aika helpolla. Osasin ommella ihan tarvittavan hyvin jo ennen niitäkin.
 25. Mitä haaveilet tulevaisuudelta? omaa taloa, perhettä ja yritystä
 26. Ja miten/mihin toivoisit työllistyväsi valmistumisen jälkeen?:) haluaisin joskus oman yrityksen, mutta en usko lähteväni siihen heti valmistuttuani.
 27. Jokaisella meistä on päiviä, jolloin tuntuu ettei mikään asukokonaisuus näytä hyvältä päällä. Miten sitä selviydyt tälläisistä aamuista? Esim. löytyykö jonkilainen luotto asukokonaisuus, joka päällä mikään ei voi mennä vikaan?:) puhuin tuolla aikaisemmin niistä mustista housuista ja kauluspaidasta. Ne toimii jos silloin ylipäätänsä voi mikään toimia.
 28. Paljon sulla menee rahaa kuukaudessa vaatteisiin, meikkeihin ja yleensäkkin ulkonäköön? vaatteisiin n. 50-200e, meikkeihin varmaan alle 10e 😀 ja ulkonäköön ehkä 40e. En harrasta kauheesti mitään hoitoja, kampaajia tai huoltoja, joten toi sisältää lähinnä perus shampoot, rasvat yms.
 29. Jos sinun täytyisi yhtäkkiä ehdottomasti lopettaa (jostain pakottavasta syystä) vaatetusalan opiskelu ja vaihtaa johonkin toiseen alaan, joka ei liity millään tavalla vaatetusalaan, mikä tämä ala olisi? kyllä minusta jonkun lounaskahvilan pitäjä tulisi, eli joku ravintola- tai leivonta-ala
 30. Oletko lukenut Lauren Conradin tyylikirjan tai oletko ylipäätänsä katsonut sarjaa The Hills?:) en ole lukenut, enkä ole katsonut, sarja ei ainakaan ole mun juttu!
 31. Millainen olisi sun täydellinen päivä? 🙂 jos puhutaan nyt ihan arkisista jutuista niin: suhteellisen (muttei liian!) aikainen herätys, kevyt ihana hedelmäpainotteinen aamupala, kirppari/kaupunkikierros, ”kahvittelu” (en juo siis kahvia) jossain terassilla, pitkä ihana lenkki, 100 sushipalan vääntö teemun kanssa kotona, niiden nauttiminen yhdessä olkkarin lattialla hyvää leffaa katsoen.
 32. onko sulla luonnonkihara tukka? ei ollut lapsena, kihartui teininä, otin silkkisuoristuksen muutamia vuosia sitten ja nyt on tämmönen pikkusen kääntyilevä, hyvin selkeä vastaus siis!
 33. mitä kieliä osaat puhua? edelleen niitä samoja ruotsia, enkkua ja pikkusen espanjaa ja norjaa.
 34. lempivaatemerkki? ranskassa ihastuin Sandroon ja The Kooplesiin! Seuraan varmasti jatkossakin…
 35. lempisuunnittelijasi? Ei taida olla yhtä lempparia, Stellan ja A.Wangin olen nyt maininnut muutamaan otteeseen tämän hetken suosikeiksi.
 36. mikä on sun lempitrendi ikinä? kapeat pillifarkut ja kiitos vähän korkeempi vyötärö!
 37. Mikä on sun ehdoton luottovaate ja miksi? 🙂 no nuo mustat vähän korkee vartiset pillifarkut, ne vaan toimii…
 38. Missä töissä näät itses valmistumisen jälkeen? varmaan aluksi jonkun assarina, myöhemmin omassa yrityksessä.
 39. Tuntuuko tää ala juuri siltä mistä oot aina haaveillu ja just omalta jutulta? 🙂 ei sitä varmaan paremmin voisi sanoa, eli juuri sitä tämä on!
 40. Mikä on sun tän hetken lempi-trendi? Ja koska saadaan nähdä hieman sun mallistoa (vai onko mulla mennyt ihan ohi ja se on jo näytetty…) ? lempitrendi, hmm hatut on näin syksyllä aika kivoja! Mallistoa saadaan sitten joskus, kun siihen on tarpeeksi aikaa:)
 41. Mitä hiustuotteita käytät? Aussien shampoota ja hoitoainetta, joskus latvasuojaa, hiusvettä, lämpösuojaa ja jotain muotoilutuotteita.

Meinasin unohtaa koko vastaus osa kakkosen! Tänään kouluhommia tallettaessa huomasin tiedoston koneella ja tajusin, etten ollut julkaissut tätä osaa vielä. Pahoittelen 🙂

Nyt kun te olette saaneet vastaukset kysymyksiinne haluaisin itse kysyä teiltä jotakin. Si Moda on jo hetken aikaa ollut indiedaysin puolella ja kiinnostaisi kuulla muutamiin kysymyksiin vastauksia:

Minkälaisia postauksia toivoisitte tänne lisää ja minkälaisia vähemmän? Onko toiveita ihan uudenlaisille postauksille?

Mitä muuten olette tykänneet uudesta, ei niin muuttuneesta, ulkoasusta? Toimiiko kuvakoot, fontit yms.?

Kaikenlaisia muitakin vinkkejä, kommentteja ja toiveita saa erittäin mielellään laitella tämän postauksen kommenttiosuuteen!

xoxo Casey

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Taija
  October 11, 2011

  Monet tuntuu olevan pettyineitä silloin, kun bloggaaja ilmoittaa siirtyvänsä jonkin portaalin alaisuuteen. Sun blogissa en ole ainakaan itse havainnut mitään muutosta siirron jälkeen. Minusta on siispä ihan loistavaa, että blogisi linja on pysynyt samanlaisena kuin ennenkin! (..ja itselläni siis ei ole esim. indiedaysia vastaan mitään, hyvä vaan jos kiva bloggaaja myös tienaa samalla vähän) 🙂

 • IdaSofia
  October 11, 2011

  Heippa.

  Mites se sun mallisto? Onkos valmistumassa? En muista nut lukeneeni, että mitäs sille tapahtuu. 🙂 Olisi kiva tietää tai jopa jos olisi mahdollisuus saada jotain pientä sneak peakia!

  Sit olis kiva saada postaus jos tuunailet jotain perus vaatteita uuteen uskoon, tai sun neuvoja miten sais jotenki helpostikin tuunattua jotain simppeleitä vaatteita uuteen uskoon.

  Kramar

 • Minea/MFF
  October 12, 2011

  Mulla ei ole mitään erityisiä toiveita, tykkään tästä tälläisenä! Asukuvat toimii aina ja tykkään aina sun vaatesuunnittelu-/yleisesti opiskelu-jutuista:) ruoka-jutut on kans ihan kivoja, mut ei niitä mun mielestä hirveesti silti tarvi olla! Olis kiva vaan et postauksia tulisi useammin, mut ymmärrän, jos sulla on kiireitä ja et ehdi postailemaan. Niin ja ulkoasu on toimiva eli sen suhteen ei oo mitään valittamista! 🙂

 • -jenna
  October 12, 2011

  mä tykkäisin jos kuvat ois vähän isompia mut se on tietty vaa mun mielipide 🙂

Previous
Kookos-lime-katkarapu-risotto
vastauksia osa 2.