Viikon kuulumiset: On/off flunssaa ja neuvolakäyntejä

Ajattelin, että voisin tänään lauantaina ihan vaan rehellisesti kertoa viikostani. Takki on nimittäin niin tyhjä, vaikka viikkoa olisi vielä yksi päivä jäljellä, että mitään sen syvällisempää tekstiä on turha yrittää tuottaa. Toisaalta joskus on ihan kivakin vain höpistä tavallisia kuulumisia eikö?

Joten täältä pesee. Ensin ne hyvät ja sitten huonot:

+

Olen saanut kuvattua 99% kaikista viikolle suunnitelluista kuvista. Lista oli pitkä, mutta nyt stressi niiden suhteen helpottaa.

Mini palasi telinevoimistelusaliin parin viikon tauon jälkeen ja oli niin ihanaa hänet onnellisena uuden harrastuksen parissa! Hän kokeili kesällä ensimmäistä telinevoimistelua ja innostui siitä niin, että meidän piti virittää trampoliinit, patjat ja roikkumismahdollisuudet tänne kotiinkin. Onneksi sain napattua hänelle paikan myös tästä syksyn ryhmästä ja harrastus saa jatkua.

Torstaina kävin neuvolassa 24. viikon tarkastuksessa, jota ilmeisesti kutsutaan myös “Kela-käynniksi”. Siellä kaikki onneksi hyvin, vaikka hemoglobiini olikin pudonnut lähtötilanteesta. Verenpaineet sen sijaan olivat nyt paremmalla tolalla ja sen on kyllä huomannut olosta, kun ei ole tarvinnut aamuisin kulkea pitkin seiniä. Painoa oli tullut ihan riittävästi ja vauva vaikuttaa voivan hienosti runsaan liikkumisen perusteella. Seuraava käynti onkin sitten kuukauden päästä, mutta sitä ennen täytyy käydä mm. sokerirasituksessa, jota minulta ei edellisessä raskaudessa otettukaan. Olen kuullut siitä vaikka mitä kauhujuttuja, mutta ei kai se nyt niin paha voi olla?

Vietin torstain ja perjantain välisen yön Saimaalla kylpylässä. Saattaa kuulostaa ihanan rentouttavalta, mutta aivan sitä se ei kuitenkaan ollut, ainakaan itselleni 😀 Ideana oli nimittäin viedä mini ja hänen paras ystävänsä pienelle tyttöjen reissulle. Kahden vauhdikkaan 4-vuotiaan kanssa sitä sai olla koko ajan silmät tarkkana ja selvittelemässä heidän sisarusmaisia nahistelujaan. Tytöillä tuntui kuitenkin olevan todella hauskaa, joka oli tietysti tärkeintä. Enkä voi nyt kieltää, etteikö reissu olisi saanut minuakin hyvälle tuulelle. Tytöt ovat loistava parivaljakko ja jutut aina ihan hulvattomia!

Viikko on ollut niin hetkinen, että välillä olen seonnut sanoissani ja levittänyt erehdyksissä voita omenan päälle leivän sijaan. Nautin siitä, että on paljon hommaa, mutta joskus sekin määrä menee ylitse.

Olen kärsinyt nyt 1,5vk on/off-flunssasta. Tiedättekö sellainen suhteellisen kevyt flunssa, joka ei kaada sänkyyn, mutta vie kuitenkin 30-40% voimistasi. Olen yrittänyt vitamiinikuuria, kuumia keittoja sekä sitruunaa ja inkivääriä, mutta sitkeässä on. En tosin yhtään ihmettele tämä vauhdikkaan elämäntilanteen vuoksi. Keskiviikkona, kun flunssa oli pahimmillaan oli työlista tietysti pisimmillään ja päiväkotipäivä lyhimmillään. Ei auttanut muu kuin hoitaa juoksevia asioita mini toisessa kädessä ja nenäliina toisessa. Kaiken kukkuraksi tontille tullut paneelilähetys aiheutti pientä hämmennystä.

Viikon hektisyydestä kertoo myös se, että maanantaina aloittamani vaatekaapin siivous on edelleen kesken ja suurin osa vaatteista hujan hajan. Tällainen pieni asia saa minut ihan hermoraunioksi, joten pakko saada homma huomenna hoidettua, että voin aloittaa uuden viikon ns. puhtaalta pöydältä. Tarkoituksena on jättää vaatekaappiin enää ne vaatteet, joita todella tarvitsen (ja jotka mahtuvat päälle :D). Loput saavat joko odotella muuttopäivää laatikoissa tai lähteä kirpputorille.

Huomenna olisi siivoilun lisäksi tarkoitus käydä pitkästä aikaa luontopolulla retkellä koko perheen voimin. Siitä saan ehdottomasti vielä yhden plussan lisää viikkooni, joten kaikesta kiireestä ja stressistä huolimatta voin varmasti sunnuntain päätteeksi todeta tämän olleen onnistunut viikko.

H&M dress

Mango belt

Gucci bag

Syster P necklace

 

photos: Metti Forssell, edit: me

XOXO
signature

What do you think?

5 Comments
 • Jii
  September 8, 2018

  Sitä vaan nopeasti aloin kirjottaa, että mulla ei tainnut tulla mitään ihme oloja tai seurauksia siitä sokerirasitustestistä. Mitä nyt nälkä alko olla jo kova, kun sieltä pääsi pois ja odotellessa oli vähän tylsää, eli varaa jotain kivaa tekemistä 😀

  • Kaisa
   September 9, 2018

   Joo kuulemma kannattaa ottaa tekemistä ja eväät messiin 🙂 Eiköhän se hurahda suht nopeasti onneksi!

 • Saara
  September 9, 2018

  Jouduin käymään sokerirasituksessa jo viikon 16 tienoilla ensimmäisen kerran, koska diabetes sattuu olemaan sukurasite. Itsekin pelkäsin sinne menoa, koska olin kuullut siitä vain kauhutarinoita. Koin kuitenkin itse, että kun siihen valmistautui ohjeiden mukaan (esimerkiksi söi hiilari- ja kuitupainotteisesti edelliset pari päivää), niin kyllä se sujui kyllä ihan ongelmitta 🙂 Suosittelen ottamaan myös jotain pientä evästä mukaan minkä saa sitten heti napattua suuhun testin ollessa ohi.

  • Kaisa
   September 10, 2018

   Hei kiitos tuosta valmistautumisvinkistä! Semmoista en saanutkaan neuvolasta, vaikka toki tuon olisi itsekin voinut päätellä. Eli tosiaan hyvä syödä pari edellistä päivää niin, että tuon sitten jaksaa käydä läpi 🙂 Kiitos vielä!

 • Tuulia
  September 14, 2018

  Sokerirasituksessa se juoman juominen ei ollut paha, mutta se parin tunnin odottelu kyllä.. mulla oli vasta paria viikkoa aiemmin raskauspahoinvointi helpottanut, ja rasituksessa se kyllä palasi hetkellisesti takaisin. Lisäksi menin testiin juhannuksen jälkeen maanantaina ja ei tosiaan tullut syötyä ehkä fiksuimmin 😀 tsemppiä rasitukseen jos et oo vielä ollut 🙂

Previous
Taistelu pigmenttimuutoksia vastaan jatkuu