Viikonloput vapaaksi

si-moda-summer-2016-5Se on ollut syksyn tavoitteeni. Saada ensimmäistä kertaa moniin vuosiin putsattua viikonloput ihan täysin (tietokone)vapaiksi. Minin aloitettua taas elokuun puolessa välissä päiväkodissa päätin, että yritän saada kaikki työhommat tehtyä viikolla, jotta voin viikonloppuisin keskittyä perheen kanssa yhdessä olemiseen. Ihan jokaisena viikonloppuna tämä ei ole toteutunut, mutta sen verran monena, että olen kokenut siitä suurta helpotusta ja stressitasonit ovat varmasti laskeneet puolella.

Vaikka ideana on ollut pitää koko viikonloppu konevapaata, se ei ole tarkoittanut, että olisin aina täysin offline. Olen pyrkinyt tekemään viikonlopun postaukset jo viikolla valmiiksi ja sitten viikonlopun aikana päivittänyt reaaliajassa ainoastaan somekanavia, jos siltä on tuntunut. Huomaan, että olen paljon tehokkaampi ja järjestelmällisempi, kun hommat keskittyvät viidelle päivälle viikossa sen entisen seitsemän sijaan. Tein silloin lyhyempiä päiviä, muutaman tunnin pätkissä, mutta se rasitti huomattavasti enemmän. Nyt kun on ainakin yksi ellei kaksi päivää huilia, niin työtehokkuus varsinaisina työpäivinä on paljon parempi.

si-moda-summer-2016-1si-moda-summer-2016-3si-moda-summer-2016-2Yrittäjien ei ole aina helppoa päästä tilanteeseen, jossa vapaapäiviä on säännöllisesti viikottain, mutta siihen kannattaa omasta mielestä aina mahdollisuuksien mukaan pyrkiä. Pienikin työjuttujen nollaus on varmasti hyväksi.

Meidän viikonloppuun on tähän mennessä mahtunut syksyinen eväsretki luontopolulle, ystävien näkemistä, talvivarusteiden hankintaa sekä minulla hieman gaala-asun valmistusta. Viimeisen parin vuoden aikana on tullut ommeltua todella vähän, mutta nyt jostain kumpuaa ihmeellistä inspiraatiota ja energiaa. Mini on myös ollut kovin innoissaan asiasta ja piirtelee aivan haltioissaan omia “kaavoja” kaavapaperille minun vieressäni. Ehkä tästä kehkeytyy meidän yhteinen harrastus?

kuvat peräisin viime kesältä, ihania muistoja maailman parhaassa seurassa

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Inspiraatiota syysasuihin