Viimeisen viikon kuulumiset

Tämä yllä oleva kuva kuvastaa hyvin viime päiviä. On ollut vähän sellainen tyyntä myrskyn edellä fiilis. Satanut ja paistanut samaan aikaan, mieliala heitellyt sinne tänne. Synkkiä pilviä on kerääntynyt taivaalle ja elämään nopeasti, mutta jo hetken päästä pilvet ovat väistyneet tai taivaalle on piirtynyt sateenkaari. Ihan kuin merkiksi, että ei hätää, moni asia on todella hyvin!

Ja niin onkin, vaikka epäonnea on vaihteeksi ollut ja korona 2.0 tuntuu kolkuttelevan ainakin ajatuksen tasolla ovella. Muutama viikko sitten kuopuksen hoitokuviot pyörähtivät taas kunnolla käyntiin, mutta kuten pelkäsinkin, ne tyssäsivät jo nyt tiukkojen poissaolosääntöjen myötä. Älkää käsittäkö väärin, on enemmän kuin oikein olla tarkkana flunssaoireiden kanssa, mutta tätä menoa loppuvuoden työnteko meidän pienten lasten vanhempien osalta on yhtä nuhan kanssa tappelua. Nuhan, joka voi kestää vaikka kolme viikkoa putkeen ja alkaa sitten uudestaan heti seuraavalla viikolla. Helppoa ei ole palkkatyöläisellä, mutta ei ole yrittäjälläkään. Missä välissä sitä työt tehdään? Ja jos ei tehdä, niin kuka maksaa palkan? Ei kukaan.

Ehdin jo tuossa kevään jäljiltä keräilemään ajatukseni ja saamaan sellaisen positiivisen innostuneen vaihteen päälle, mutta tämä “toinen aalto” koettelee kyllä taas mieltä, vaikka hyvin tiedostan, että (paljon) huonomminkin voisi mennä. Kotipäivät lasten kanssa ovat toki kivoja, mutta näin vauvavuoden ja koronakevään jälkeen kaipaan tällä hetkellä ihan rehellisesti työelämää, todella todella kovasti. Mitenkäs siellä pärjäillään näiden haasteiden kanssa? 

Työpäivistä tuli mieleen, että tässä yllä näkyy sen yhden ja ainoan työpäivän asu viikon sisään. Olen asustellut tuossa Arelan t-paidassa ostohetkestä lähtien ja en voi kuin lämmöllä suositella sitä! Niin ihanan pehmeä, mutta napakan tuntuinen materiaali ja täydellinen väri! Mustat Arketin farkut ovat niin ikään olleet kovassa käytössä, kuten myös tuo viime joulukuussa ostamani Ellemen laukku. Mieti yksi päivä, että pitäisi tehdä sellainen ekstempore “mitä laukussani on” postaus, sillä sisältö hämmentää ajoittain itseänikin 😀 Mitä kaikkea nainen onnistuukaan keräilemään käsilaukkuunsa?

Kauniista syyspäivistä ja vielä melko lämpöisistä keleistä olemme yrittäneet ottaa mahdollisimman paljon irti. Eilen illalla kävimme luontopolulla haukkaamassa happea ja piristämässä mieltä. Ilta oli maaginen, kun normaalisti melko myrskyävä ranta oli peilityyni ja taivas värjäytyi pastellin sävyihin. Tämä paikka on kyllä meikäläisen niin kutsuttu “happy place”. Täältä saan positiivista energiaa joka kerta! Ollaampa me menty myös kihloihin noilla samaisilla kallioilla, joten tästäkin syystä tällä kyseisellä luontopolulla on oma ainutlaatuinen paikkansa sydämessäni ♥

Tähän väliin pakko mainita yksi aivan ihana, “uudelleen löytämäni” asia tästä syksystä. Olen nimittäin monen vuoden tauon jälkeen alkanut taas käymään säännöllisesti kirppareilla. Olen tehnyt superkivoja löytöjä ja se on tietysti innostanut jatkamaan tätä aikoinaan hyvin rakasta harrastusta. Olen jopa hurahtanut tuunailemaan näitä löytöjäni, ihan kuin silloin ennen vanhaan! Nyt pitäisi itse asiassa kaivaa vanha ystäväni ompelukone esille, että saisin yhden tuunauksen loppuun.

Käsillä tekemisestä päästiinkin sopivasti viikon viimeisiin kuulumisiin. Oikealla näette uusimman tuunauskokeiluni, mutta en vielä paljasta enempää. Ensimmäinen yritys ei mennyt ihan nappiin, mutta toinen vaikuttaa jo paljon lupaavammalta. Näytän teille pian, mitä olen oikein puuhastellut!

Vasemmalla puolella sen sijaan näkyy maalisävyjä, joita nyt harkitsen meidän makuuhuoneeseen ja vaatehuoneeseen. Nykyinen sävy ei ole miellyttänyt minua koskaan, mutta emme silloin ennen muuttoa lähteneet sitä uudelleen maalaamaan. Isosta sävymuutoksesta ei nyt ole kysymys, mutta nykyinen kääntää hitusen liikaa siniseen ja liilaan (ei oikein välity kuvasta), joten haluan taittaa sitä pois. Haluan myös pinnasta vähän elävämmän ja siksi olen päätynyt kalkkimaaliin. Makkarin muutospuuhista minun pitikin puhua enemmän, joten teen siitä ihan oma postauksen.

Minkälainen viikko teillä on ollut?

XOXO
signature

What do you think?

3 Comments
 • neito
  September 16, 2020

  Meillä lapset jo hieman isompia, nuorempi pian 9 ja esikoinen 11. Nuorempi oli pienenä varsinainen flunssa imuri karsean yskän kera. Lähes koko ajan nenä tukkeessa ja yskä kesti viikko tolkulla. Hänellä oli myös kahteen kertaan putket korvissa. Nykyään huomattavasti terveempi, onneksi. Mutta tänä syksynä olen ajatellut monesti, että jos korona olisi ollut silloin kun kuopus oli pieni, niin oltaisiin oltu pulassa. Häntä olisi ollut pakko hoitaa kotona koko ajan. Ymmärrän täysin pienten lasten perheiden tuskan tänä syksynä, varsinkin jos perheessä on yhtään saman sorttista lasta kuin meidän kuopus, niin ei siinä töitä kyllä pääse tekemään. Ymmärrän täysin korona systeemit, mutta yhdistettynä lasten flunssa kauteen, niin on kyllä tuskaista… Oli sitten palkkatöissä tai yrittäjänä, niin kyllä siinä työt kärsii kovasti ja perheiden talous.

  • kaisaturunen
   September 17, 2020

   No juurikin tämä! Ymmärtäähän sitä fiksu aikuinen MIKSI näin tehdään, mutta vaikutukset saattavat monen perheessä olla aika katastrofaaliset kun työt ja koko perheen talous kärsii :/ Siitä voi seurata myös todella isoja ongelmia pidemmällä aikavälillä ja sen suhteen olenkin todella huolissani. Vaikka meidän talous tämän vielä kestäisi, niin Suomessa on varmasti moni perheitä, joihin tämä osuu paljon kovemmin. Asian hyväksymistä ja ymmärtämistä toki helpottaa se, että periaatteessa olemme kaikki samassa veneessä. Mutta kuten sanoit elämäntilanne ja vaikka työkuva sen nyt sanelee kuin pahasti paska osuu tuulettimeen. Meillä pikkulapsi arki tämän kannalta “pahimmassa” vaiheessa ja toisella taas saattaa työ ja työnkuva olla sellainen, että tästä on vaikea päästä yli.

   Rankasta aiheesta huolimatta mukavaa syksyä sinne! Kiitos kun laitoit viestiä <3

   • Piia
    September 20, 2020

    Ihana tuo t-paita, olisiko sinulla laittaa linkkiä siihen? Mukavaa syksyn alkua ja kiitos ihanasta blogistasi!
    Piia

Previous
Sesonkiruokaa x 2
Viimeisen viikon kuulumiset