Villaneulemekko – odotusajan paras vaate syksyllä ja talvella

Jos minun pitäisi valita yksi vaate, jolla pärjätä loppu odotusaika olisi se ehdottomasti villainen neulemekko. Siihen kiteytyy mielestäni ne parhaat ominaisuudet, mitä odotusajan vaatteelta voi toivoa ainakin näin syksyisin ja talvisin. Se on lämmin, pehmeä, mukava ja joustava. Se sopii monenlaisiin tilaisuuksiin ja on helppo asustaa eri tavoin. Neulemekon ei tarvitse välttämättä olla varsinainen odotusvaate, vaan useimmiten myös ne ns. normaalipuolelta ostetut neulemekot sopivat hyvin kasvavan vatsan peitoksi. Tämä kuvissa näkyvä mekko on juurikin sellainen ja jo useamman vuoden vanha, eli sitä on tullut pidettyä ahkerasti myös aikaa ennen raskautta.

Tänä syksynä on pärjännyt poikkeuksellisen pitkään ilman sukkahousuja, mutta nyt on ehkä aika kaivaa nekin esille. Löysin laatikon pohjalta yhdet raskaussukkikset, joita käytin 5 vuotta sitten miniä odottaessa ja totesin niiden olevan edelleen ihan priimakunnossa. Sukkisostoksille ei siis tarvitse ainakaan vielä lähteä.

ps. Kiersin pitkästä aikaa kirpputoreja ja kuvissa näkyy kierroksen paras saaliini eli nuo mokkanahkaiset ruskeat saappaat. Olen katsellut vastaavia nettikaupoissa koko syksyn, mutta en ole raaskinut ostaa niitä täydellä hinnalla. Nyt näiden kirppiskenkien seitsemän euron hinnasta sai vielä puolet pois, joten aivan naurettavan edulliseksi tuli lopulta saappaiden hankinta. Ja kaiken lisäksi vielä huomattavasti ekologisemmaksi. Kuten varmasti moni muukin, on sitä viimeisen viikon aikana tullut mietittyä omaa hiilijalanjälkeään ja kulutustottumuksiaan ihan uudella tavalla. Eivät yhdet kierrätyksestä ostetut saappaat tätä maailmaa pelasta, mutta pienistä teoista kaikki lähtevät. Aion varmasti palata tähän aiheeseen uudelleen, kunhan saan ajatukseni järjesteltyä paremmin.

Anecdote knitted dress 

Gina Tricot jacket

2hand boots

Gucci bag

RayBan sunnies

photos: Sara Vanninen, edit: me

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Janna
  October 18, 2018

  Hei mikä koko sulla on tosta ginan takista? 🙂

  • Kaisa
   October 20, 2018

   Oisko se ollu 36? 🙂 Tai sitten S jos merkinnät meni niin. Just sopiva et neule mahtuu hyvin alle!

Previous
Raskausviikko 29 – Mitä kuuluu?