Vinkkejä alennusmyynteihin

Olen tainnut joskus aikaisemminkin jakaa vinkkejäni aleshoppailuun, mutta en muista tehneeni ihan vastaavanlaista postausta. Tärppien lisäksi ajattelin vinkata tässä postauksessa parhaaksi kokemiani tapoja käyttäytyä alehulluttelujen keskellä. Punalaput saattaavat nimittäin välillä sokaista ostajan ja tutkitusti niitä heräteostoksia syntyy eniten nimenomaan alennusmyyntien aikaan.

Siispä ensimmäisenä, ennen kaupoille ryntäämistä tai nettikauppojen syövereihin uppoutumista, siivoa oma vaatekaappisi. Kun olet tilanteen tasalla vaatteidesi suhteen, teet harvemmin hutiostoksia. Vaatekaappi olisi muutenkin hyvä siivota useammin kuin muuton yhteydessä, joten suosittelen tekemään sen ainakin pari kertaa vuodessa esimerkiksi juuri isompien alennusmyyntien kynnyksellä. Karsi kuluneet tai käyttämättömäksi jääneet vaatekappaleet pois. Laita kierrätykseen, myy kirppiksellä tai anna kavereille.  Kaikkea ei tarvitse eikä pidäkään säilyttää.

Siivouksen myötä saatat ehkä huomata kaipaavasi jotain tiettyä perustuotetta, jota käytät jatkuvasti. Itse koen alennusmyyntien olevan nimenomaan hyvä paikka bongata edullisesti klassisia, hyvälaatuisia perustuotteita. Useimmiten jätän ne alelapuilla varustetut sesonkien trendituotteet kauppaan ja keskityn jo tulevaan ja pyrin tekemään hyviä pitkäaikaisia hankintoja.

Ohjenuorat aleshoppailuun:

Siivoa vaatekaappi.

Tee lista (ja pysy siinä).

Jos mahdollista sovita tuotetta aina ensin.

Tarkista aina vaihto- ja palautusmahdollisuudet (etenkin verkkokaupoissa asioidessa).

Tutki materiaalitiedot ja pesulaput ennen ostamista.

Keksi vähintään kolme asua, jossa käyttäisit vaatetta.

Tässä alla kuudessa eri kategoriassa esimerkkejä minun mielestä onnistuneista alelöydöistä:

SI MODA SALE TIPS 2016 2Knits

here / here / here

Boots

here / here / here / here

Pants

here / here / here

Laadukkaat neuleet ovat mustien farkkujen ohella vaatekaappini perusta. Klassiset mallit ja värit toimivat vuodesta toiseen. Neuleet voivat säilyä yllättävänkin pitkään hyvinä, kun niitä muistaa tuulettaa säännöllisin väliajoin ja hankkii hyvä nukkapuimurin, jolla siistii neuleen riskialttiimpiin kohtiin ilmestyvää pillinkiä. Pillinkiä(=nukkaa) tulee nimittäin myös niihin hyvälaatuisiin neuleisiin, siinä on vain kyse villan ominaisuudesta eikä niinkään laadusta.

Neuleiden lisäksi yritän bongailla aleista hyviä perusjalkineita, kuten nilkkureita. Hyvät, ajattomat nahkanilkkurit säilyvät monia vuosia ja ne muotoituvat yleensä niin hyvin jalkaan, ettei sitä muita kenkiä tahdo edes käyttää. Olen löytänyt alesta myös muutamat todella hyvät farkut ja housut. Esimerkiksi eräät Zaran alesta neljä vuotta sitten ostetut silkkipöksyt ovat edelleen joka kesäiset lempparini.

SI MODA SALE TIPS 2016 1

Jackets

here / here / here

Tees

here / here / here

Dresses

here / here / here

Muita hyviä perustuotteita alennusmyynneistä bongattavaksi ovat klassiset takit, hyvälaatuiset t-paidat sekä monikäyttöiset mekot (“pikkumustat”). Paksujen talvitakkien lisäksi itselleni on viime vuosien aikana eniten kertynyt käyttyä trenssimallisille takeille. Parhaiten ne toimivat mielestäni mustassa värissä tai maaläheisissä khakin sekä hiekan sävyissä.

Klassisten perustuotteiden metsästys alesta voi kuulostaa mahdottomalta tehtävältä, mutta yllättävän paljon niitä mahtuu niiden trendituotteiden joukkoon, jotka myydään pois uuden sesongin alta. Itselläni viikottaiset shoppailut ovat jo kauan sitten vaihtuneet huomattavasti harkitsevampaan ostokäyttäytymiseen. Toki välillä tulee hetkiä, jolloin tekee mieli ostaa jokin sen hetken it-tuote kaupasta, mutta pääsääntöisesti hankin niitä “vaatekaapin peruspilareita” alennusmyynneistä, sen oikean sattuessa kohdalle. Suosittelen testaamaan tätä taktiikkaa, pankkikortti kiittää! Esimerkiksi nämäkin kaikki kollaasin tuotteet ovat nyt 30-60% alennuksessa.

(*postaus sisältää mainoslinkkejä)

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
  • Piia
    June 20, 2016

    Kiitos, tuommoset ale ostokset on aina hyviä ideoita.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

Previous
10x siskojen suusta