Walk-in-closet haaveilua

Tällä hetkellä talolla tehdään viimeistelyjä vähän joka huoneessa ja myös talon ulkopuolella, mutta yksi näistä kaipaa eniten juuri minun huomiota. Nimittäin nyt olisi aika tehdä päätöksiä pitkään haaveilemani Walk-in-closetin, eli vaatehuoneen osalta. Vaatehuoneelle on varattu ihan erillinen huone ja se on meidän makuuhuoneen välittömässä yhteydessä. Walk-in-closetille tulee näin alkuun olemaan vain se yksi ja ainut funktio, mutta haluamme ottaa suunnittelussa mukaan myös mahdollisuuden, että jossain kohtaa elämää siihen yhdistetään myös työpiste, kuten tuossa keskimmäisessä kuvassa. Näin alkuun pidämme kuitenkin kolmannen makuuhuoneen puhtaasti työhuoneeni, joten vaatehuone on varattuna vain ja ainoastaan vaatteiden ja asusteiden säilytykselle.

Vaatehuoneen pohjana toimii itse asiassa aika mielenkiintoinen huone, sillä se ei ole ihan perusneliö. Siinä riittää kulmia ja syvennyksiä, jotka toisaalta asettavat myös haasteita. Toisaalta uskoisin tälläisen pohjaratkaisun antavan mahdollisuuden toteuttaa hyvin persoonallisen ja uniikin walk-in-closetin. Seuraavaksi pitäisi vain ottaa tarkat mitat huoneesta ja aloittaa rakenteiden suunnittelu. Sen suhteen minulla on muutamia toiveita ja ajattelin listata niitä tässä postauksessa.

  • Haluan hyödyntää tilan mahdollisimman hyvin säilytyksen kannalta. Ei siis turhia penkkejä ja välejä sinne tänne, vaan mielummin enemmän säilytystilaa. Toki jonkin verran saa olla myös laskutilaa ja ilmavampia osioita, jotta yleisilmeestä ei tule kymmenine hyllyineen ja laatikostoineen liian painostava.
  • Vaatehuoneessa tulee olla sopivassa suhteessa riiputustilaa henkarivaatteille ja laatikostoja muille.
  • Asusteiden säilytys tulee myös huomioida erityisesti kenkien ja pientavaroiden kuten vöiden, korujen ja aurinkolasien osalta. Nämä jälkimmäisenä mainitut tuppaavat nimittäin aina olemaan kadoksissa ja pyörimään milloin missäkin, joten nyt haluan kerrankin tehdä niille omat paikat.
  • Säilytystilat tullaan rakennetamaan pääasiassa huoneen seinustoille, mutta mahdollisesti keskellä huonetta voisi myös olla jonkinlainen laatikosto, jonka päällä olisi laskutilaa. Tähän voisi yhdistää myös jonkin istumapaikan tai erillisen tuolin (johon kyllä todennäköisesti keräisin viikottain valtavan vaatevuoren).
  • Haluaisin säilytysmahdollisuuksien olevan ainakin osittain piilossa. Tämä päätös tuottaa tällä hetkellä eniten päänvaivaa, sillä toisaalta pidän avohyllyisistä vaatehuoneista, joissa vaatteet näkee yhdellä silmäyksellä, mutta toisaalta sellainen taas näyttää silmiini hyvinkin sekavalta. Lisäksi ahdistaa jo valmiiksi se pölymäärä vaatteissa ja kalusteiden pinnoilla. Ihan täysin umpinaista vaatehuonekalustoa en kuitenkaan ehkä haluisi, vaan jotain siltä väliltä. Ehkä tuollaiset kuvanmukaiset lasiset laatikostot olisivat yksi hyvä vaihtoehto keventää ilmettä. Liukuovet olisivat varmasti myös käytännöllinen ja hyvä valinta, mutta niissä tökkii joku, en vain tiedä mikä 😀
  • Jos ja kun osa vaatehuoneen kalusteista tulee olemaan ovilla varustettuja, haluaisin niiden olevan ns. peiliovia. Kompromissina olen tähän mennessä luopunut kaikista paneloinneista niin keittiössä kuin muuallakin, mutta nyt taitaa olla miehen vuoro tehdä kompromissi. Hän on selkeästi minimalistisen skandityylin puolella, joka toisaalta tuo ihanan vivahteikuutta kotiimme, mutta ehkä juuri sen yhdistäminen omaan, aavistuksen naisellisempaan ja koristeellisempaan tyylini tekee tulevasta talostamme hienon kokonaisuuden.

Jos teillä on jotain vinkkejä ja toimivia ratkaisua heittää vaatehuoneen suunnitteluun, niin mielelläni kuulen nyt niistä 🙂

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Pinnalla nyt ja ensi keväänä: Sunshine colors