#whyjoin

SI MODA WHY JOIN FOOD 2015 2SI MODA WHY JOIN FOOD 2015 8Pääkaupunkiseudulta muuton jälkeen minulla ei oletettavasti ole ollut mahdollisuutta testailla uusia kahviloita ja ravintoloita viikottain. Helsingissä käydessä olen yleensä suosinut niitä vanhoja lemppareitani, joita kovasti kaipaan. Tämä onkin ollut yksi niitä muuton isoja pieniä miinuspuolia.

Täällä Kotkassa ravintola-/kahvilakulttuuri on aika olematonta (ala-arvoista) muutamaa hyvää paikkaa lukuunottamatta. Potentiaalia kaupungilla olisi, varsinkin kesäisin, mutta ehkä ne hyvät paikat tänne vielä rantautuvat. Toki pääkaupunkiseutu on aina pääkaupunkiseutu ja sinne ne kaikki trendikkäimmät paikat yleensä ensimmäisenä avautuvat.

SI MODA WHY JOIN FOOD 2015 4SI MODA WHY JOIN FOOD 2015 9SI MODA WHY JOIN FOOD 2015 6

Tämän postauksen kahvila/ravintola ei taida olla mikään ihan uusi tulokas, mutta itse vierailin täällä viime viikolla ensimmäisen kerran. Pari kertaa olen ohikulkiessa lukenut heidän listaansa tuorepuristetuista mehuista sekä smoothiesta vesikielellä ja vannonut meneväni vielä joku päivä lounaalle. Viime torstaina siihen tuli viimein oiva tilaisuus, kun etsittiin Saran kanssa hyvää paikkaa mihin voitaisiin istua läppäreiden kanssa alas ja syödä samalla.

Listalla olevien raikkaiden mehujen, smoothien ja leipien lisäksi täältä löytyy siis päivän lounas. Myös niissä korostuu raaka-aineiden tuoreus. Iltaisin paikka muuttuukin sitten oivasta lounaspaikasta rennoksi istuskelupaikaksi, jossa voi nauttia drinkin tai kaksi.

SI MODA WHY JOIN FOOD 2015 5SI MODA WHY JOIN FOOD 2015 7SI MODA WHY JOIN FOOD 2015 3

Todistettiin Sara kanssa tuo muutos omin silmin, kun mentiin lounasaikaan paikalle ja poistuttiin vasta iltakuudelta. Vehreät salaatit, tuorepuurot ja smoothielasit vaihtuivat kynttälänvalossa nautittuihin drinkkeihin. Lounastauon take away -asiakkaat istahtivat kiireisen päivän päätteeksi alas ja tilan valtasi suloinen puheensorina, jota rytmitti taustamusiikki.

Oma tofusalaattini maistui, mutta jäin vielä himoitsemaan heidän smoothieita (ja drinkkejä). Täytyy ehkä testata niitä ensi Helsinkivisiitillä.

SI MODA WHY JOIN FOOD 2015 0SI MODA WHY JOIN FOOD 2015 1

Why join the navy when you can be a pirate

Annankatu 28
00100 Helsinki

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Autio kaupunki