Winter skin care tips x 9

SI MODA WINTER SKIN CARE 1Toivottavasti siellä ruudun puolella on joku onnekas, jolle talven paukkupakkaset, rajut säävaihtelut ja kuiva sisäilma ei ole aiheuttanut iho-ongelmia. Tuntuu, että melkein jokaiselle talvi on tänä vuonna tehnyt tepposet ihon suhteen, vaikka muuten omaisikin hyvän ja helppohoitoisen ihon. Oma ihoni on perinteisesti kuivunut talviaikaan, mutta sen suuremmilta ongelmilta olen välttynyt. Tämä talvi on ollut poikkeus.

Iho on kuivunut pahemmin kuin koskaan aikaisemmin ja sisäilman kuivuus on pitänyt kurkun karheana joulusta lähtien. Kovimmilla pakkasilla kasvoihini sekä raajojeni taipeisiin ilmestyi punottavaa ja kutisevaa ihottumaa kuin atoopikolle konsanaan. Alun hämmennyksen jälkeen olen vihdoin löytänyt täsmäaseet talviholle. Ihottuma korjaantui siskon atooppiselle iholle tarkoitetuilla lääkevoiteilla, mutta muuten on pärjätty ihan perustuotteilla. Vartaloa on tullut rasvattua paksummilla perusvoiteilla ja hyvinä päivinä olen uskaltanut levittää kalman kalpealle iholle myös hieman päivettävää voidetta.

SI MODA WINTER SKIN CARE 4Kasvojen rasvausrutiinit muuttuivat pari viikkoa sitten talviystävällisiksi, kun tajusin ottaa taas käyttöön tuon Estelle&Thildin Rescue Oilin*. Yhtään liioittelematta se tuote on oikea lifesaver. Eipä ole enää ihoa kiristellyt tai ärsyttäviä kuivia kohtia ilmestynyt. Sitä voi käyttää kätevästi täsmähoitona juurikin niihin kuiviin kohtiin tai sitten sekoittaa vaikkapa seerumin/kasvovoiteen joukkoon ja sivellä koko kasvoille. Itse tykkään sekoittaa sitä ensin mainittuun (käytössä olevasta seerumista lisää täällä) ja levittää vielä päälle tuhdin kerroksen kasvovoidetta.

Kasvovoiteissa olen jo monen vuoden ajan luottanut Acoon ja nyt talven tullen vaihdoin normaalille iholle tarkoitetusta sarjasta kuivan ihon sarjaan. Kannattaa todellakin kuunnella ihoa eri vuodenaikoina. Se voi vaatia talvella ihan erilaista kosteutusta kuin kesällä. Silmänympärysvoiteenkin vaihdoin alkutalvesta toiseen.

SI MODA WINTER SKIN CARE 3

Edellinen geelimäinen silmänympärysvoide ei tuntunut tarpeeksi kosteuttavalta, mutta tämä Kiehlsin paksu, avokadoa sisältävä voide pitää kyllä silmänympärykset kosteina vuorokauden ympäri. Tällä voi myös kätevästi tehdä yön ajaksi tehokosteuttavan hoidon levittämällä voidetta illalla paksun kerroksen silmien alle ja pyyhkimällä sen aamulla varovasti pois. Voide on niin jämäkkää, ettei se yön aikana lähde valumaan mihinkään.

SI MODA WINTER SKIN CARE 2

9 x vinkkiäni talvi-ihon hoitoon

:: vältä turhia pesukertoja, mutta puhdista iho kuitenkin päivittäin ::

:: valitse talvi-iholle miedommat pesutuotteet, jos vaan mahdollista ::

:: vaihda tarpeen mukaan myös kosteuttavampiin voiteisiin :: 

:: älä pese liian kuumalla vedellä, se kuivattaa entisestään ::

:: kuori ihoa maltillisesti, liika kuoriminen voi vahingoittaa ihon suojakalvoa ::

:: muista sisäinen kosteus, eli juo tarpeeksi vettä ::

:: suosi hyviä rasvoja sisältäviä ruokia kuten avokadoa, kalaa ja pähkinöitä ::

:: päivittäinen sinkkilisä ::

:: kuivaa sisäilmaa voi helpottaa kotikonstein esimerkiksi kuivaamalla pyykit makuuhuoneessa tai asettamalla ämpärillisen kuumaa vettä illalla sängyn viereen :: 

(*saatu blogin kautta)

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
Previous
Brooch