With my white dream dress

kengät: Zara, Mango

kuva: we heart it

Mekko vision selkeytyessä, olen pikku hiljaa alkanut myös miettiä kenkiä. Ne on tärkeä hankkia ajoissa, jotta helman pituus voidaan määritellä. Lisäksi ne on ajettava sisään of course. Hääpäivä on varmasti pitkä ja rankka, joten mukavuus ennen kaikkea. Estetiikan puolesta toivoisin kenkiä, jotka miellyttävät minua myös häiden jälkeen. Haluan, että niitä tulee käytettyä sitten myöhemminkin. Valkoista väriä en halua, ellei kyseessä ole joku kuosi tms. Minusta valkoiset hääkengät (tai kengät yleensä) ovat usein halvan näköisiä ja jotenkin mauttomia. Eli en aio mennä ostamaan hääputiikkien tarjoamia satiinisia kenkiä. Väri saisi mielummin olla joku nuden sävy tai hopea. Malli mieluiten klassinen avokas peeptoella tai siro sandaali. Yläpuolella tämän hetken tarjontaa parissa ketjuliikkeessä. Muutamat noista olen livenä nähnytkin ja sovittanut, mutta katsotaan katsotaan. Liian korkeatkaan ne eivät saisi olla ja siksi muutamat noista saavatkin jäädä samantien konkreettisten vaihtoehtojen ulkopuolelle.

Onko teillä hyviä vinkkejä mistä lähteä etsimään kenkiä tuota erityistä päivää varten?

XOXO
signature

What do you think?

20 Comments
 • Laura
  March 12, 2012

  Moi! Tuli mieleen yhdet hopeiset kengät, jotka olen nähnyt useasti tässä blogissa: http://5inchandup.blogspot.com/2012/02/pastel-perfect-for-bengt.html. Kyseessä on siis Alexander Wangin hopeiset kengät. Voisin myös uskoa niiden olevan aika mukavat, koska niin monessa kuvassa olen ne bongannut. Itse olen ainakin alkanut himoita tuollaisia kenkiä… :-p

  • Casey
   March 12, 2012

   Noita on tullut kuolattua kyllä. En ole vaan uskaltautunut katsomaan mitä ne maksaa 😀 mutta veikkaan, että opiskelijabudjetille liikaa. Häitä järjestellessä sitä rahaa pitää ehkä laittaa muuhunkin kuin kenkiin 🙂 Mutta kuten sanoit, ne olisivat varmasti mukavat ja/tai ainakin kauniit!

  • Enni
   March 12, 2012

   Nuo ovat uskomattoman kauniit kengät. Mukavuudesta kuitenkin lainaten blogin kirjoittajan sanoja: “…and my dearest Wang heels that are great for photos and sitting down, nothing else.”

   Eli ovat ilmeisesti kivuliaimmat kengät ikinä! 😀

   • Casey
    March 12, 2012

    😀 eli ehkä ihan hyvä ettei niitä näköjään enää ole myynnissä. En nimittäin oikeasti tahdo kitua hääpäivää kenkien takia. Mielummin olen vaikka paljas varpain koko päivän.

 • Henriikka
  March 12, 2012

  Heippa, ite menin viime kesänä naimisiin ja halusin valkoiset kengät. Ostin kuitenkin sellaiset värjättävät, ja laitoin ne nyt sitten joulun alla mustiksi ja ne oli erittäin hyvät juhla- ja pikkujoulukengät. Värjäys ei siis myöskään ole lainkaan kehno ratkaisu, se tehdään monessa paikassa nykyisin tosi hyvin yms.

  Noi hopeat kengät on ihan mielettömät! Komppaan niitä.

 • krsitiina
  March 12, 2012

  Nuo hopeat tuossa kuvassa ovat aivan upeat! sopisivat hyvin hääkengiksi, koska näyttävät ainakin muihin verrattuna todella juhlavilta ja asua vaihdettaessa niistä saisi myös loistavat asunpiristäjäkengät(voiko noin edes sanoa :D?) :). Itse en myöskääm pidä ollenkaan valkoisista kengistä ylipäätään, joten jos olisin menossa naimisiin ottaisin nuo ja heti! 😀 ps. en malta odottaa millainen mekostasi tulee!

  • Casey
   March 12, 2012

   🙂 hopeiset ovat kyllä kauniit! Aion vielä tsekata mitä tarjottavaa Saksanmaallalla on ensi viikolla.

 • Marjo
  March 12, 2012

  Olen ollut onnellisesti naimisissa jo kohta neljä vuotta. Häitämme tanssittiin kesällä 2008.

  Itselläni oli kahdet hääkengät. Molemmat olivat vaaleat, sanoisinko shampanjanväriset nahkakengät. Pääsääntöisesti käytin vain niitä toisia, mutta koska jalkani alkoivat väsyä iltaa kohden, vaihdoin ne hivenen matalampiin yksilöihin. Suosittelen hankkimaan kahdet erikorkuiset kengät, koska jalkojen päällä tulee kuitenkin oltua se koko päivä!

  Itse en ostanut mitään kaupan rimpuloita kenkiä, vaan teetin juuri minun jaloilleni sopivat tanssikengät (häissämme tanssittiin), joita aloin ajaa sisään riittävän ajoissa. Lisäksi kyseisiä kenkiä on tullut käytettyä useissa juhlissa häidemme jälkeenkin.

  Ja vielä jos saan mainostaa loistavaa häävalokuvaajaa, tässä sellainen:

  http://johannahietanen.com/

  • Casey
   March 12, 2012

   🙂 Kahdet kengät ovat kyllä käyneet mielessä! Siinä vaan tulee ongelmaksi se helman pituus, mutta siihenkin minulla taitaa olla ratkaisu. ps. kiitos vinkistä, mutta meiltä kuvaaja löytyy jo!

 • AnsQ
  March 12, 2012

  Juuu ei valkosia (hyöh)! 😀 Mä tykkään eniten noista vasemman yläkulman popoista (voiks noita kutsua popoiksi) 🙂

 • Linda
  March 13, 2012

  Noi hopeiset on ihanat, samoin noi kaikkein tummimmat ♥

  Ja suosittelen myös kahtia kenkiä, ellet sitten muutenkin käytä korkkareita kokopäiväisesti (:

 • Janina
  March 13, 2012

  Nuo hopeiset ovat niiiin kauniit! <3

 • Maian
  March 13, 2012

  Voi ei tuo teksti hääkengistä olisi voinut olla suoraan mun kirjoittama! Ei valkoisia satiinisia hääliikkeiden “perus”kenkiä, vaan juuri jotkut sellaiset, mitä voi käyttää häiden jälkeenkin. Hopeiset olisi täydelliset 🙂 Toisaalta olen miettinyt myös jotain shokkiväriä, kuten fuksiaa tai sähkönsinistä.

  Itsekään en ole sopivia yksilöitä vielä löytänyt, vaan etsinnät jatkuvat. Tässä yhdet joista tykkäsin älyttömästi, mutta netistä tilaaminen vähän arveluttaa kun aikaa on melko vähän ja haluaisin ehkä ihan oikeaan” liikkeeseen sovittelemaan 🙂

  http://www.brandos.fi/stylesnob/laurette-2988-1-army/a51898

 • Fiipi
  March 13, 2012

  Minna Parikan valkoiset Raquelit <3 Jos joskus menen naimisiin niin ne on NE kengät!

  • Casey
   March 13, 2012

   🙂 ihanaa kun jollain on noin selkeä visio. Minun makuuni ja tyyliini ks kengät eivät istu, mutta sopivat varmasti sinulle. Mutta niinhän niiden tuleekin olla, kantajansa näköiset!

 • Marika
  March 13, 2012

  Itselläni oli juuri satiiniset, valkoiset hääkengät. 😛 Ja mikä oli ensimmäinen kriteerini: ei satiinisia, valkoisia eikä halvannäköisiä suippokärkisiä kammotuksia. Tosin pakko kyllä sanoa, että loppujen lopuksi olin maailman tyytyväisin kauniisiin perusavokkaisiin, joissa oli suhteellisen kapea tolppakorko ja pyöreä kärki sekä pieni rusetti päässä. Olen käyttänyt niitä usein häiden jälkeenkin, sillä erityisesti perusfarkkujen kanssa ne ovat upeat. Eivätkä tosiaan tuo niitä kamalia hääkenkäviboja, vaikka olivatkin sekä valkoiset että satiiniset. 🙂 Ekoissa häissä minulla tosin oli ruskea+valkoinen+persikka-värityksellä olevat suunnilleen saman malliset lempiavokkaani. Ensimmäiset olivat jenkeistä muutama vuosi sitten ostetut ja Suomi-häissä olevat ihan Dinskosta, josta kannattaa käydä katsomassa. 🙂 Halusin itse nudenväriset, mutta en niitä koskaan löytänyt. Ehkä sinulla tärppää paremmin. Tykkään kollaasin ylimmistä “remmisandaaleista” ja sellaiset kelpuuttaisin kyllä itsellenikin, vaikka ne häät onkin jo juhlittu ja nyt suunnitellaan, mitä tehdään kuukauden päästä koittavana ekana hääpäivänä. 🙂 Hirmuisesti onnea häiden suunnitteluun! 🙂

  • Casey
   March 13, 2012

   🙂 en minäkään mene laittamaan päätäni pantiksi etteivät ne valkoiset olisi, mutta ymmärsit varmasti millaisia kammoituksia tarkoitan 😀 Toivotaan, että kengät löytyy ja ne miellyttää sekä silmää että jalkoja. Kiitoksia!

   • Marika
    March 13, 2012

    Joo ymmärsin. Mulla nimittäin on piirtynyt ne verkkokalvolle niinä “ei-ikinä” -kenkinä. 😀

 • Lora
  March 16, 2012

  Ikuisena ballerina tyttönä ihastuin Swwet as Candy -bloggaajan (http://www.sweetasacandy.com/search/label/My%20Wedding)dusty pink MiuMiu ballerinoihin joita hän häissään käytti.

  Tsempiä kenkäetsintöihin, kyllä ne omat löytyy vielä 🙂

 • nike free
  March 29, 2012

  Nuo hopeat tuossa kuvassa ovat aivan upeat! sopisivat hyvin hääkengiksi, koska näyttävät ainakin muihin verrattuna todella juhlavilta ja asua vaihdettaessa niistä saisi myös loistavat asunpiristäjäkengät(voiko noin edes sanoa :D?) :). Itse en myöskääm pidä ollenkaan valkoisista kengistä ylipäätään, joten jos olisin menossa naimisiin ottaisin nuo ja heti! 😀 ps. en malta odottaa millainen mekostasi tulee!

Previous
Small details make big difference
With my white dream dress