Eilisestä kuvasta tuli mieleen, etten ole tehnyt teille yhtä lupaamaani postausta Tukholmasta. Käytiin silloin tutustumassa erilaisiin kohteisiin ja kaksi niistä jäi erityisesti mieleeni. Nämä kohteet ovat sellaisia, joissa tulen varmasti seuraavilla Tukhoman reissuillani piipahtamaan. Otetaan ensimmäisenä käsittelyyn JUS, josta tukholmalaiset puhuvat “muotisalaisuutena”.SI MODA MATKAILU TUKHOLMASI MODA MATKAILU TUKHOLMA SI MODA MATKAILU TUKHOLMAJUS on pienehkö putiikki Östermalmin liepeillä (korjatkaa joku tarkempi sijainti, jos menee metsään) Brunnsgatanilla. Se myy useita eri merkkejä, joista muutamia yksinoikeudella Skandinaviassa. Erikoisinta JUS:issa on sen toimintaperiaate. Se muutti nykyiseen sijaintiinsa siitä syystä, että edellinen kauppapaikka kävi niin vilkkaaksi. Harva yritys toimii näin päin.SI MODA MATKAILU TUKHOLMASI MODA MATKAILU TUKHOLMAJUS haluaa pysytellä hieman “salaisena” ja tarjota vain paikasta tietäville yksinoikeudella uniikkeja ja laadukkaita tuotteita. Myynnissä on tunnettuja kansainvälisiä merkkejä sekä pienempiä underground merkkejä mm. Rodebjer, Ann Demeulemeester, Yvonne Koné, Dries van Noten, Maison Martin Margiela, Comme des Garçonsin, T Alexander Wang ja Local Firm.SI MODA MATKAILU TUKHOLMASI MODA MATKAILU TUKHOLMAHintaskaala vaihtelee suuresti ja paikan perustaja Ulrika Nilsson kertoi, että sieltä voi löytää hyvän perustuotteen suhteellisen edullisestikin. Toisaalta jokin upea design-aarre saattaa sitten vaatia hieman suuremman budjetin. Ulrika kertoi käynnin aikana myös paljon putiikin sisustuksesta, jota katselin vähintään yhtä lumoutuneena kuin itse tarjontaa.SI MODA MATKAILU TUKHOLMASI MODA MATKAILU TUKHOLMASisustus huokuu teollista tunnelmaa, mutta paikka on silti valaistuksen ansiosta hyvinkin lämmin ja kutsuva. Huonekalut oli valittu harkiten ja jokaisella niillä tuntui olevan jokin tarina. Yksi lasi-ikkuna oli esimerksi pelastettu erään läheisen kirkon tulipalosta. Mikäli teitä kiinnostaa lukea hieman lisää kokemuksiani JUS:ista niin Oma Tukholman sivuilta löytyy meikäläisen kirjoitus aiheesta.SI MODA MATKAILU TUKHOLMASI MODA MATKAILU TUKHOLMAToinen uusi tuttavuus Tukholmassa oli BLK DNM:in liike. Kyseinen brändi on minulle jokseenkin tuttu, mutta liikkeessä en ollut koskaan aikaisemmin vieraillut. Ulrika suositteli meille käyntiä merkin myymälässä parin korttelin päässä, joten suuntasimme sinne heti JUS:ista lähdettyä.

SI MODA MATKAILU TUKHOLMA SI MODA MATKAILU TUKHOLMASisään astuttuani koin taas samanlaisen lumoutuneen tunteen, mitä edellisessä paikassa. Sisustus sai pääni pyörimään ja silmäni jäivät tuijottamaan jokaista pientä yksityiskohtaa. Sama teollinen fiilis toistui myös tässä liikkeessä, mutta JUS:in kellarikerroksen liike oli vaihtunut isoksi ja avaraksi tilaksi. Tällä kertaa seisoinkin niskat väärälläni, koska huonekorkeus oli varmasti yli 5 metriä.

SI MODA MATKAILU TUKHOLMA SI MODA MATKAILU TUKHOLMAKahdessa kerroksessa ollut liike sisälsi niin paljon yksityiskohtia, etten ehtinyt nähdä niistä varmaan puoliakaan. Valokuvia, pieniä kirjoituksia, harkittuja sisustuselementtejä ja niin, niitä farkkuja. BLK DNM:in perustaja Lindeberg kuvailee brändiä sanoilla “downtown attitude with a chic twist”. Minusta tuo sopii kuvailemaan koko putiikkia.

SI MODA MATKAILU TUKHOLMA SI MODA MATKAILU TUKHOLMA SI MODA MATKAILU TUKHOLMASisustuksen ihailun lomassa hypistelin myös esillä olevia vaatteita. Merkin farkut ovat hyvin käytännöllisiä, mutta niissä on aina joku pieni erikoisuus. Farkkujen lisäksi myynnissä on mm. nahkaisia tuotteita, t-paitoja, neuleita ja pieniä oheistuotteita. Löysin sieltä ne täydelliset nahkahousutkin, mutta hinta oli vähän liian suolainen opiskelijabudjetille.

SI MODA MATKAILU TUKHOLMA SI MODA MATKAILU TUKHOLMAOlivatkos nämä kaksi putiikkia teille ennestään tuttuja? Jos ei niin käykää ihmeessä tsekkaamassa, jos Tukholmaan päin olette menossa. Itse poistuin molemmista liikkeistä tyhjin käsin, mutta käynnit eivät silti menneet hukkaan. Minusta pelkkä myymälöiden tuoma fiilis oli kokemus itsessään.

 

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Mi Mi Mendine
  January 22, 2013

  Tuo JUS näyttää aivan mahtavalta! En ole koskaan käynyt Tukholmassa, mutta haluaisin kovasti käydä juuri kiertämässä kauppoja, sillä olen kuullut että siellä on paljon tämän kaltaisia helmiä. En vain oikein tiedä minne kannattaisi mennä. Jos löytyy enemmänkin vinkkejä itse ottaisin niitä erittäin mielelläni vastaan! Kiitos vinkistä (:

  XX

  MI MI MENDINE, blogi muodista, trendeistä ja inspiraatiosta

  • Casey
   January 22, 2013

   Nää tämmöiset paikat taitaakin olla aika kiven alla ja pitää todella tietää mihin on menossa. Meillä oli tuonne JUS:iin ihan osoite valmiina, mutta silti käveltiin ohi ensin 😀 Mutta tosiaan ainakin tuon BLK DNM lähellä Biblioteksgatanilla yms. on paljon kivoja kauppoja. Itellenikin Tukholma on vielä aika vieras, joten en ehkä ole paras neuvomaan tän enempää 🙂

 • Iina-Maria
  January 23, 2013

  Oijooi, oon menossa helmikuussa Tukholmaan. Ehkä pitää käydä nämä putiikit läpi! 🙂 Vaikuttavat ihan mielettömiltä ihan jo pelkkien sisustuksien perusteella. Olisi varmasti elämys pelkkä hypistely, jos budjetti ei riitä.

  • Casey
   January 23, 2013

   Suosittelen kyllä käymään 🙂 unohdin näköjään laittaa tuon BLK DNM osoitteen, mutta se on joku katu joka risteää biblioteksgatania, löytyy varmasti netistä 🙂

Previous
Dress and chair