Reseptiä pukkaa. Tällä kertaa kyseessä yksi päivällinen muutaman viikon takaa. Ilma oli silloin surkea ja kaipasin jotain lämmintä ja piristävää. Olin vähän aikaa sitten saanut äidiltä ohjeen keltaisen riisin tekoon ja päätin kokeilla sitä mausteisen kanakastikkeen kaverina. Kastikkeen maku on melko jouluinen kiitos kanelin, mutta sopii mielestäni oikein hyvin vähän viileämpiin kevätpäiviinkin. Keskikesällä tätä ei ehkä tekisi mieli. Nyt vapuksihan sääennuste on taas lupaillut lumisadetta, joten siinä mielessä tämä mieltä ja kehoa lämmittävä ruoka on oiva vaihtoehto myös vappupöytään. Värikin on vappuun sopivan pirteä ja iloinen!
Keltainen riisi
2dl basmatiriisiä / 1 sipuli / 2 rkl öljyä / 5dl vettä / ripaus suolaa / 1tl kurkumaa / ripaus kanelia
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppu ja riisi öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja mausteet. Keitä riisipakkauksen ohjeen mukainen aika.
Mausteinen kanakastike
200°C 20-30 min
200g maustamatonta broileria (itse suosin kanan sisäfilettä) / 1-2 pientä thaichiliä / 1,5dl kookosmaitoa / 0,5dl ruoanvalmistusjogurttia / 1 valkosipuli / 1 rkl tuoretta inkivääriä / 1/2 tl kanelia / 1/2tl kardemummaa / 1tl kurkumaa / ripaus suolaa
Voitele uunivuoka, pilko kanat sopiviksi suupaloiksi ja laita ne vuokaan. Halkaise chilit, poista siemenet ja silppua pieneksi. Hienonna myös valkosipuli ja pala inkivääriä (itse tykkään raastaa molemmat). Sekoita kookosmaidon ja jogurtin joukkoon kaikki mausteet. Kaada seos kanojen päälle, sekoita ja anna maustua hetki. Laita vuoka uuniin ja anna kypsyä n. 20-30 minuuttia.

What do you think?
You must be logged in to post a comment.