Yhtä (lumi)kaaosta

Ensi alkuun pahoittelut poikkeuksellisen epäsäännöllisestä postaustahdista. Tämä alkuvuosi on ollut melkoista kaaosta taloprojektin vuoksi ja tälläkin viikolla minulla on vierähtänyt sen parissa lukuisia tunteja, vaikka en konkreettisesti ole rakentanut yhtään mitään. Osasin kyllä odottaa rankkaa projektia, mutta huh ja vielä kerran huh. Kyllä sitä ollaan niin onnellisia, kun tämä saadaan pakettiin. Eikä muuten vähään aikaan rakenneta yhtään mitään 😀

Päässä vellovan kaaoksen lisäksi lumi on ihanasti pistänyt viimeisen viikon aikana asioita sekaisin. Ei onneksi yhtä pahasti kuin Ranskassa, sillä olemmehan me suomalaiset nyt lumeen täällä tottuneet. Kummasti sitä kuitenkin vuoden aikana ehtii unohtaa miten eri tavalla auto luisuu kinosten keskellä kuin kuivalla asfalttilla ja miten vasta laitettu tukka lässähtää lumisateessa kuin paraskin pannukakku. Parkkipaikkojen määrä vähenee puoleen ja auton puhdistamiseen lumesta sekä muiden lumitöiden tekemiseen saa hukattua päivän aikana aivan liian monta kallisarvoista minuuttia. Puhumattakaan lapsen pukemisesta niihin lukuisin talvivaate kerroksiin.

Onneksi lumikaaoksessa on myös PALJON hyviä puolia. Ensinnäkin lumityöt on ihan parasta hyötyliikuntaa! Siinä saa kivasti hien pintaan ja varsinkin tällaisille rimpulakäsille se menee ihan kunnon käsitreenistä. Kaikkea lunta ei saada lapioitua pois, mutta hyvä niin, sillä lumi tuo ihan uskomattoman paljon valoa. Tuntuu kuin joku olisi kääntänyt ison kirkasvalolampun päälle. Valokuvauksenkin kannalta erittäin jees juttu. Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä on mainittava se vilpitön ilo, jonka lumi tuo lapsille. Kielet pitkällään he juoksevat ulkona kalastelemassa suuria lumihiutaleita suuhunsa ja kisaavat siitä kuka laskee mäen vauhdikkaimmin pulkalla alas. Parasta tässä on se, että se ilo tuntuu tarttuvan herkästi myös meihin aikuisiin ja pulkkamäkeen haluaa kaikki ikää katsomatta.

ps. Tämä kuvissa näkyvä takki on muuten ollut aivan paras valinta lumikaaokseen jättimäisen hupun ansiosta. Sen suojissa hiukset pysyy edes jotenkin ojennuksessa siirryttäessä paikasta A paikkaan B. Elämän pieniä iloja.

Zara coat

Mango boots

COS knit

H&M beanie

Mulberry bag

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Laskiaispullakakku