Yläkerran kylpyhuoneen viimeistely

Sisältö täällä blogissa on viime aikoina ollut yllätys yllätys aika lifestyle- ja erityisesti vauvapainotteista. Siitä on tullut paljon kiitosta, mutta veikkaampa, että osa teistä kaipailee jo muuta. Hypätään siis hetkeksi taas talojuttuihin. Muutamat tilat sekä yksityiskohdat kaipaavat täällä vielä kipeästi viimeistelyä ja niiden suhteen olen nyt yrittänyt aktivoitu uudelleen. Muuton jälkeen ajattelin, että minulla olisi ollut hyvin 2-3 viikkoa aikaa työstää nämä loppuun, mutta meidän kuopus päätti toisin. Hommat jäivät synnytyksen käynnistyttyä kesken, mutta eivät ne onneksi ole estäneet meitä asumasta täällä.

Tänään meille saapui pari puuttuvaa väliovea, jotka asennetaan ensi viikolla. Samalla olisi tarkoitus kiinnittää viimeisiä listoja, koota vaatekaappeja ja laittaa mm. peilejä seinälle. Alakerran WC:n peilin olen saanut jo hankittua ja päädyin lopulta pyöreään kehyksettömään peiliin tämän postauksen jälkeen. Peilien ja valaisimien photoshoppaus on ollut ehdottomasti se paras tapa punnita vaihtoehtoja varsinkin jos kyse on ollut tilaustuotteesta. Siksi päätin kokeilla samaa myös yläkerran kylpyhuoneen kohdalla ja kysyä jälleen kerran myös teidän mielipidettä. Kuvissa näkyvät lamput (kaikki 3kpl) minulta löytyy jo, mutta en ole vieläkään ihan täysin varma mitä niistä ajattelen. Märkätiloihin sopivia riippuvalaisimia ei kuitenkaan hirveästi ole tarjolla ja nämä pallovalaisimet ovat kyllä sen suppean valikoiman parhaimmistoa. Mitä te tuumaattte näistä? Laittaisitteko ja kuinka monta? Vai jättäisittekö kokonaan pois? Yleisvalaistus tilassa on hoidettu alasvetovaloilla, joten mitenkään pakollisia nämä eivät valaistuksen kannalta ole ole.

Peilistä/peileistä olisi myös kiva kuulla uusia mielipiteitä. Minkämallinen ja kokoinen olisi hyvä? Valitako kehykset vai ei? Minkä väriset kehykset sopisivat parhaiten? Rakennusvaiheessa mielessäni oli tuollainen ensimmäisen kuvan tyylinen koko seinän peittävää peiliä, mutta nyt mietityttää onko se vähän tylsä (ja jatkuvasti putsaamisen tarpeessa)? Olisiko parempi laittaa kaksi pienempää peiliä? Vai tuleeko niissä se ongelma vastaan, että “peilaustilaa” on liian vähän? Juuri nyt silmääni miellyttää eniten kaksi pientä pyöreää peiliä, mutta samaan aikaan mietin, että onko hölmöä laittaa yläkerrankin kylpyhuoneeseen pyöreä peili(t), kun sellainen on jo alakertaan tulossa? Onko pyöreä peili vain hetken trendijuttu? Paljon on siis kysymyksiä ilmassa, mutta eiköhän nämä valinnat taas tässä selkiinny.

Mitä tulee talon sisustukseen, niin on vielä ihan alkutekijöissä (kuten arvata saattaa), mutta pikku hiljaa sekin alkaa tässä muotoutumaan. Yhtä sun toista huonekalua täytyy vielä hankkia, mutta pyrimme tekemään fiksuja ja maltillisia päätöksiä. Huonekaluja (varsinkin isompia) hankitaan sitä mukaa, kun sopivat löytyvät. Akuutein tarve on ruokapöydälle ja -tuoleille, mutta ison saarrekkeen ja baarijakkaroiden ansiosta pärjäämme hyvin vielä hetken. Listalla ovat myös mm. uusi työpöytä sekä eteisen senkki. Haluaisin eteiseen vanhan ehkä 50-60-luvun vaaleapuisen senkin ja muutamaa olenkin jo vilkuillut Torissa ja vanhan tavaran liikkeissä. Niissä mitat eivät ole olleet ihan parhaat, mutta eiköhän se täydellinen tule vielä vastaan. Ajattelin tämän postauksen jälkeen alkaa kuvaamaan ja esittelemään tiloja yksi kerrallaan, vaikka osa niistä toki keskeneräisiä sisustuksen osalta ovat. Se tuskin haittaa, sillä sitten sisustuspuuhien edetessä voi taas tehdä uusia julkaisua. Tuskin tästä täysin valmista koskaan tulee.

XOXO
signature

What do you think?

19 Comments
 • Chatte
  January 10, 2019

  Vaikeita päätöksiä! Itse laittaisin varmaankin yhden suorakaiteen mallisen peilin lappeelleen tuohon tilaan. Valoista en oikein pidä, tuntuu, että ne tulevat näkökenttään ja roikkuvat vähän yksinäisinä?

  • Kaisa
   January 11, 2019

   Mä olin alkuun ihan varma, että haluan nuo valaisimet, mutta nyt itseänikin mietyttää 😀 Täytyy vielä sovitella niitä, kunhan peili saadaan valittua ja asennettua paikoilleen 🙂

 • Taija
  January 10, 2019

  Ekan kuvan iso peili tai kaksi pyöreää näyttää tämän katsojan silmiin parhaalta – tosin ekan kohdalla tuli heti myös se puhdistus mieleen. Pyöreät jatkaisi hyvin samaa linjaa jos alakerrassakin on pyöreä! Alhaalla roikkuvat valaisimet näyttää jotenkin “ylimääräisiltä”. Mutta makuasioitahan nämä. 🙂

  Kivoja postauksia ollut viime aikoina! Ja vauvaonnittelut!! (Harvoin kun kommentoi niin ei oo tullut onniteltuakaan lainkaan)

  • Kaisa
   January 11, 2019

   Mä mietin ihan samaa, että onko ne valaisimet vähän ylimääräisiä. Rakennusvaiheessa halusin ne ehdottomasti, mutta nyt mietityttää. Kiitos kivasta palautteesta ja onnitteluista 🙂 <3

 • Annukka
  January 10, 2019

  Itseäni miellyttää eniten tuo ensimmäinen kuva, kehyksetön iso peili. Siihen nuo lamput toimivat parhaiten. Näyttävät mielestäni hyvältä vierekkäin 🙂 Nuo kaksi pyöreää peiliä näyttää myös parhaimmalta silloin kun nuo lamput ovat vain toisessa reunassa… mutta mitenköhän toimii käytännössä? Valaiseeko tarpeeksi? Jos on kaksi pyöreää peiliä ja lamput vierekkäin niin viekö se liikaa tilaa peilausalueelta, vai missä kohtaa ne roikkuu? 😀 🙂

  • Kaisa
   January 11, 2019

   Niiden valoteholla ei oikein ole merkitystä, kun yleisvalo on muuten niin hyvin hoidossa kirkkailla alasvetovaloilla, eli lähinnä sisustuselementtejä ovat. Mutta se onko ne kivannäköiset ja mahdollisesti tiellä koko ajan ovat erittäin hyviä kysymyksiä 😀 Täytyy sovittaa kunhan peili saadaan paikalleen!

 • Sonja
  January 10, 2019

  Kiva kun alat esittelemään huoneita, mielenkiinnolla odotan 🙂 Ei varmasti koskaan ole “valmista” sisustuksen osalta.

  Peiliksi valitsisin varmaankin suorakaiteen mallisen ison peilin niin kuin ensimmäisessä kuvassa. Minusta se näyttää selkeimmältä ja vähän “hotellimäiseltä” (siis hyvällä tavalla) ja minusta se vaikuttaisi peilauksen kannalta kivalta. Valojen käytännöllisyyttä mietin, voivatko ne olla tiellä roikkuessa..?

  • Kaisa
   January 11, 2019

   Hotellimaisuutta tässä on vähän haettukin ja siksi varmasti ajatuksena olikin alkuun juuri tuollainen koko seinän peittävä peili. Valot täytyy ehkä vielä mallailla kun peili/peilit ovat paikallaan, niin siinä vasta näkee ovatko ne tiellä vai ei 🙂

 • siru
  January 10, 2019

  Hei. Itse laittaisin nuo pyöreät peilit ja riippuvalaisimet jättäisin kokonaan pois.

  • Kaisa
   January 11, 2019

   Ne on kyllä super söötit! Ja jotenkin harmoniset 🙂

 • Malin
  January 10, 2019

  Tykkään isosta peilistä ja kaksi lamppua yhdellä puolella (ensimmäinen kuva), mutta se egkä johtuu siitä että meillä vähän samatyyppinen suunnitelma ? mistä nämä lamput ovat? Ovat mielestäni tosi kauniit ja niinkuin mainitsit niin tosi hankala löytää kivoja valoja märkätiloihin

  • Kaisa
   January 11, 2019

   Nää lamput tilasin Hobby Hallista, mutta samoja on mm. taloon.comissa 🙂 Vaihtoehtojen määrä on tosiaan rajallinen ja ihan sellaisia täydellisiä en ole löytänyt mistään vaikka olen selannut kaikenmaailman nettikaupat ulkomaita myöten läpi…

 • Ansku
  January 11, 2019

  Mun silmään parhaimmalta näyttää yksi iso peili. Tuntuu, että tila kaipaa vähän jotain kontrastia ja peilin pyöreys toisi sitä. Mikäli päädyt suorakaiteen muotoiseen, niin ottaisin siinä tapauksessa tuon ison mustilla kehyksillä, jotta se toisi myös ryhtiä tilaan. Pelkkä koko seinän peili tuntuu hieman vaisulta. Tila ei mielestäni valaisimia välttämättä kaipaa ollenkaan. Jos nuo laittaisin, niin sijottaisin kaksi lähekkäin vasempaan laitaan, kuten ensimmäisessä kuvassa, mutta vain sisustuselementtinä. Kolme rinnakkain ei mielestäni oikein toimi ja kaksi lavuaarien yllä on yleinen, mutta ehkä hieman tylsä ratkaisu?

  • Kaisa
   January 11, 2019

   Tila on tosiaan aika boksimainen, kun laatta on neliö ja kalusteet kulmikkaat. Hyvä pointti siis tuo peilin pyöreys. Toisi tilaan todellakin kontrastia! Kiitos mielipiteestä 🙂

 • Jemina
  January 11, 2019

  Hei Kaisa!
  Mä valitsisin ton ekan kuvan ison peilin ilman kehyksiä.
  Jos kehykset halutaan, niin mahdollisimman huomaamattomat.
  Pyöreää peiliä en valitsisi, koska silloin jää vähiten “peilaustilaa” ja peilikuva katkeaa “hölmöstä” kohtaa.
  Enkä laittaisi tollaisia riippuvaloja. Ne jotenkin ikävästi vähentää tota tilan tuntua(ainakin kuvissa!) ja tuo kattoa lähemmäksi lattiaa. Jos tilassa tarkotus meikata, niin ylhäältä tuleva valo luo mun mielestä liikaa varjoja kasvoihin, eikä oikein onnistu.
  Kehyksien ja riippuvalojen kohdalla en päätyisi mustaan, sillä en tykkää kuinka vaaleassa tilassa musta pystysuorassa oleva “viiva” katkaisee muuten yhtenäistä vaalea linjaa ja tunnelmaa.
  Ehkä tylsä valinta, mutta jos mahdollista sijoittaisin valot peilin taakse/sivuille.

  Toivottavasti ei kuulostanut negatiiviselta, se ei ollut tarkoitus. Innostuin vaan vastaamaan noihin sun kursivoituihin kysymyksiin ja yritin perustella vastaukseni 🙂

  • Kaisa
   January 11, 2019

   Ei kuulostanut yhtään negatiiviselta 🙂 Tätä tässä juuri haettiin, napakkoja uusia mielipiteitä! Itse kun sitä on tuijotellut tuota samaa seinää ja suunnitelmia jo niin kauan, että sitä ei oikein pysty enää sellaiseen “out of the box” -ajatteluun. Kiitos siis näistä 🙂 Saa nähdä mihin me nyt lopulta päädytään! Moni on ollut sitä mieltä, että lamput hemmettiin ja voi olla, että alan itsekin kääntyä siihen.

 • Merja
  January 11, 2019

  Nyt, kun kerran mielipidettä kysyt, niin omani olisi ehkä tämä; iso suorakaiteen muotoinen peili ja peiliin vetimien värinen metallikehys. Roikkuvat lamput jättäisin kokonaan pois, niille löytyy varmasti parempi paikka jossainpäin taloa.

 • Aes
  January 11, 2019

  Iso suorakaiteen mallinen peili ja ilman valaisimia 🙂

 • Kaarin
  January 11, 2019

  Paljon hyviä vaihtoehtoja. Omat suosikit joko yksi iso, kehyksillä tai ilman mutta ilman lamppuja. Tai sitten kaksi suorakaiteenmuotoista peiliä ja niiden väliin “tyhjään tilaan” kaksi lamppua roikkumaan just noin limittäin. Se olis mun mielestä “hotellimainen” ratkaisu!