*Kaupallinen yhteistyö Ylämaan Graniitti

Kesä alkaa olla lopuillaan ja sen huomaa myös kalenterista. Merkintöjä tulee tiuhaan tahtiin ja monet niistä ulottuvat jo pitkälle lokakuuhun. Edessä on mielenkiintoinen syksy ja sitä siivittävät useat eri rakentamiseen ja sisustukseen liittyvät jutut. Tulossa on paljon toivottuja postauksia meidän kodista. Osa näistä on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä meidän mahtavien, tarkkaan harkittujen yhteistyökumppanien kanssa ja osa on sitten muuta, ei kaupallista sisältöä. Toivottavasti olette tästä tulevasti kotipainotteisesta syksystä edes puoliksi yhtä innoissanne kuin minä olen.

Aloitetaan yhdestä onnistuneimmasta valinnastamme kodissamme, nimittäin tasoista. Etsiessämme pintamateriaaleja pidimme tiukasti kiinni muutamista reunaehdoista. Halusimme löytää jotain klassista ja aikaa kestävää, mutta kuitenkin persoonallista ja meidän näköistä. Halusimme panostaa myös laatuun ja mielellään suosia suomalaisia yrityksiä. Sekä minä että mieheni olimme yhtä mieltä siitä, että kiinteisiin pintoihin, kuten juuri tasoihin kannattaa tässä kohtaa panostaa, sillä niitä ei ihan heti olla vaihtamassa.

Näiden tasojen metsästysprojekti vei meidät Keittiömaailman suosituksesta Ylämaalle, Itä-Suomeen. Alle tunnin ajomatkan päässä Kotkasta sijaitseva Ylämaa on tunnettu Ylämaan Graniitista, sen kivimallistosta ja suomalaisena laatutyönä tehdystä kiven työstöstä. Ylämaan Graniitin juuret ulottuvat pitkälle 1950-luvulle, kun Jaakko Tielinen aloitti graniitin louhinnan Ylämaalla ja Kymenlaaksossa. Ensimmäinen graniittilouhimo avattiin 70-luvulla ja itse Ylämaan Graniitti Oy perustettiin 1980 jalostamaan omilta louhimoilta tullutta graniittia ja muuta suomalaista kiveä rakennuskiveksi. Hyvin pian toiminta vaihtui mittatilaustasojen valmistukseen, jota se on yhä tänäkin päivänä.

Ylämaan Graniitin valikoimista löytyy suuret määrät erilaisia luonnonkiviä ja kvartsitasoja. Ainutlaatuinen mallisto on koottu harkiten ja huolella. Mukaan on otettu esteettisesti kauniita mutta eettisesti valmistettuja kivilaatuja maailmalta. Tasojen raaka-aineeksi on hyväksytty vain paras, tasalaatuinen kiviaines. Kotimaisten tuotteiden lisäksi Ylämaan Graniitti työstää myös ulkomaalaisten huippubrändien tuotteita.

Kivitasoa kotiin valitessa lopputulokseen vaikuttaa materiaalin lisäksi oleellisesti myös se, miten taso on työstetty. Kuinka ohut tai paksu se on? Minkälainen on reunan muoto? Ylämaalla pyritään seuraamaan alati vaihtuvia trendejä ja pysymään ajanhengessä vastaamalla asiakkaiden tarpeisiin ja mieltymyksiin innovatiivisilla toteutustavoilla. Esimerkiksi meillä oli inspiraation lähteenä muutamat Pinterest-kuvat, joihin saimme sitten Ylämaalta vastaavat ehdotukset.

Ylämaan Graniitti tarjoaa tasoja niin keittiöön kuin kylpyhuoneeseenkin ja me päädyimme ostamaan heiltä keittiön tasojen lisäksi tasot myös kahteen kylpyhuoneeseen. Ylämaalle tehdyn vierailun aikana kävimme myös tutustumassa ulkokäyttöön soveltuviin pihalaattoihin tulevaa pihaamme ajatellen.

Ylämaan Graniitin kohdalla meidän ostopäätökseen vaikutti heidän tuotteidensa lisäksi se, että he jakoivat meidän kanssa saman ajatuksen siitä, kuinka asumisen taso syntyy huolella valituista materiaaleista. Yksityiskohdat on loppuun asti mietittyjä ja työnjälki viimeisteltyä. Kivi aitona luonnontuotteena kestää kuumuutta ja on vedenpitävä materiaali. Se kestää käytössä sukupolvelta toiselle, kuten toivottavasti kestää meidän vankka hirsitalokin.

Seuraavissa julkaisuissa tulen kertomaan enemmän meidän tasovalinnoista ja siitä miten nämä ovat toimineet meidän arjessa. Tässä kohtaa on varmasti jo selvää, että kovinkaan paljon tyytyväisempiä emme valintaamme voisi olla. Tasot menivät ihan nappiin niin materiaalin, värin kuin muotoilunkin puolesta.

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • riinam
  August 22, 2019

  Kivitasot on parhaat! Ei tarvi miettiä missä on pannunalunen, sen kattilan voi laskea mihin tahansa. Tosin tässä aiheessa on vähän oma lehmä ojassa, isälläni on yritys joka myös valmistaa kivitasoja. Olen aina elänyt niiden kanssa ja sellainen on ollut käytännössä aina omassa kodissa, pois lukien vuokra-asuntoja, joissa olen asunut. Nyt omaan kotiin muuttaessa sain vihdoin ne mun haaveilemat marmoritasot kylpyhuoneisiin ?

  • kaisaturunen
   August 24, 2019

   Siis meillä on ihan käytännön hyvä esimerkki siitä, miksi kivitasot on parhaita 😀 Nimittäin kerran meinasi syttyä joku ruoka pannulla tulee ja mieheni sen nopeasti siirsi sivuun. Noh ei ollut kivitasoa, eikä tosiaan sitä pannunalustakaan, vaan laminaatti joka sitten suli sen pannun alta 😀 hups. Siinä meni vaihtoon koko taso. Muutenkin tykkään kivitasosta niin sen ulkonäöstä kuin käyttömukavuudestakin. Aiheesta tulossa lisää juttua myöhemmin niin en täytä kommenttikenttääni tämän enempää. Kiva kun laitoit viestiä ja ah marmoritasot kylppärissä kuulostaa ihanalta! <3

 • Marika
  August 25, 2019

  Tosi kiinnostavaa luettavaa ja teidän keittiö on ihanan näköinen! Juuri pohditaan tulevan asunnon materiaaleja ja harkinnassa on kivitasot keittiöön. Kiva olisi siis kuulla lisää siitä, miten toimivat arjessa, millaista ylläpitoa vaatii ja mitä tulisi huomioida. ?

  • kaisaturunen
   August 26, 2019

   Näistä tulossa pian lisää juttua 🙂 Kiva kuulla, että kiinnostaa! Huomenna itse asiassa itse keittiöstä tulossa postaus, joten pysyhän kuulolla <3

Previous
Ensimmäiset treffit vauvan syntymän jälkeen
Ylämaalta meidän hirsitaloon